Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Науково-виробниче підприємство «Хартрон – ЮКОМ» сподівається на отримання державного замовлення на виготовлення унікальної продукції

26 липня 2007 - 17:37

ТОВ НВП «Хартрон – ЮКОМ», яке входить до складу ВАТ “Хартрон” (м. Харків), спеціалізується на створенні автоматичних та автоматизованих систем радіоелектронного управління, телеметрії, наземної контрольно-вимірювальної апаратури та електропостачання для ракетно-космічної галузі.

Підприємство має 40-річний досвід створення і постачання приладів для системи управління бортовим комплексом міжнародної космічної станції (МКС), для телеметричних систем ракетоносіїв “Гуркіт”, “Стріла”, “Дніпро”, “Зеніт”, апаратури за програмами “Морський старт”, “Циклон 4” тощо. Підприємство має у своєму розпорядженні достатній науково–технічний та виробничий потенціали, унікальну випробувальну базу для створення складних систем і приладів автоматики на сучасному рівні.

Наразі відповідно до вимог Кіотського протоколу «Хартрон – ЮКОМ» також опрацьовує питання щодо участі у проведенні попереднього моніторингу шкідливих викидів та енергозберігаючих проектів з метою їх подальшої експертизи для залучення міжнародних інвестицій.

Разом з тим, це унікальне підприємство не отримало від держави, зокрема Міністерства оборони України, жодного замовлення на виготовлення продукції. Основний обсяг робіт ведеться завдяки участі у комерційних проектах (виключенням є замовлення Національного космічного агентства України по створенню українського супутника “Січ- 2” ).

Зважаючи на це, перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний доручив відповідним структурним підрозділам облдержадміністрації підготувати звернення до Кабінету Міністрів України, РНБОУ та Міністерства оборони України з проханням уважно розглянути пропозиції підприємства з метою залучення його до реалізації масштабних національних проектів.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович