Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Території мають усунути всі проблеми з опаленням до настання морозів

26 жовтня 2016 - 14:17

На всіх територіях області розпочався  опалювальний сезон. Наскільки сталим є його проходження, стан розрахунків підприємств теплокомуненерго за енергоносії та стан укладення договорів на постачання газу розглянуто під час обласної селекторної наради, яку провів заступник голови облдержадміністрації (стажування) Володимир Тоцький.  

- Акцентую вашу увагу: незважаючи на офіційні показники готовності, які дорівнюють 100%, увійшовши в опалювальний сезон, ми побачили низку проблем. Є претензії до «Запоріжгазу» та «Мелітопольгазу» щодо підключення. Нагадую: готовність визначається наявністю договорів з газопостачальниками щодо повірки приладів обліку. А вони є не у всіх. Не підключені до тепла об’єкти на деяких територіях. Особливо це стосується м. Запоріжжя. До облдержадміністрації надійшов шквал скарг на відсутність тепла в квартирах, - повідомив посадовець.

Про стан проходження опалювального сезону доповів директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Петро Чуктуров.

 За оперативною інформацією на 26.10.2016, у роботі знаходяться 564 котельні із 608 (93 %);  опалюються 5205 житлових будинків із 5232 (99 %), обладнаних централізованим опаленням, та 966 об’єктів соціальної сфери із 1010 (96 %), у т.ч.:  дошкільних закладів – 379 із 383 (99 %); учбових закладів – 516 із 556 (93 %);  лікарень – 71 (100 %).

Головним чином не працюють котельні при закладах освіти, які не опалюються на час канікул, у Василівському, Вільнянському, Запорізькому та Оріхівському районах; у Кам’янсько-Дніпровському  районі у шкільних котельнях тривають роботи із заміни лічильників газу.  З цієї ж причини не опалюється низка дошкільних закладів, які діють при учбових закладах.

Відсутнє тепло у житлових будинках: у м. Запоріжжя – 24 будинки (усуваються локальні аварії на внутрішньобудинкових теплових мережах); м. Токмак – три будинки не уклали з КП «Токмак теплоенергія»  договори відповідності та не підписали протоколи розбіжностей.

У ході селекторної наради представники територій, де залишилися проблеми з опаленням,  доповіли про заходи, які вживаються для стабілізації ситуації.

Підбиваючи підсумки, Володимир Тоцький наголосив на особистій відповідальності керівників територій за стале проходження опалювального сезону і закликав завершити всі необхідні роботи до настання морозів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області