Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Коли перевірки заходу «Врожай» поєднаються з активністю влади на місцях, ми отримаємо реальний результат»

22 листопада 2016 - 16:42

Про це голова облдержадміністрації Костянтин Бриль заявив під час засідання обласної робочої групи з організації проведення заходу «Урожай – 2016». Учасники обговорили попередні результати моніторингу та спланували подальші дії.

Як зазначив очільник регіону, земельний ресурс залишається найбільш прибутковим у всіх районах  області.

- Ще наприкінці минулого року, під час робочих поїздок у райони, я побачив реальний ресурс, від якого люди на місцях можуть отримати позитивні результати. Тож я наголосив, що всі кошти, які раніше зникали в кишенях казнокрадів, мають бути повернені до скарбниці громади. І нині ми бачимо перші результати. До бюджетів усіх районів, де проведена робота дійшла третього етапу, загалом надійшло більше 100 мільйонів гривень. Окремо хочу підкреслити, що під час перевірок ми не втручаємось у господарську діяльність. Насамперед це стосується моніторингу хлібоприймальних баз. За попередніми результатами, отриманими завдяки тим, хто погодився з нами співпрацювати, видно, що до 30%  урожаю зникають у тіні, - зазначив Костянтин Бриль.

Як доповів заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Андрій Поляков, за основу моніторингу  брались 2 мільйони 99 тисяч гектарів сільгоспугідь в  області, проте до обласної робочої групи надійшли результати далеко не від усіх районних робочих груп. Особливо не просунулися в роботі з моніторингом землі Вільнянський та Приморський райони. Доповіді  керівників цих райдержадміністрацій і були заслухані під час засідання.

Як пояснив голова Приморської РДА Сергій Бєлічев, нині районною робочою групою вже обстежено близько 75% земель. Основна категорія – землі приватної власності. Та саме їх моніторинг викликає в районі дуже великий спротив. Оскільки в більшості виявлених порушень з’ясовується, що ділянки обробляються впливовими політиками району. Також протистояння підтримується і правоохоронними органами.

Костянтин Бриль підкреслив, що всі підсумки заходу «Врожай-2016» мають бути обов’язково підбиті та опубліковані наприкінці року.

- Всі напрацювання цьогорічного «Врожаю-2016» має побачити запорізька громада, а всі зафіксовані порушення будуть передані до  податкових та правоохоронних органів. Крім цього, вони ляжуть в основу перевірочних заходів у наступному році. Помилки також будуть враховані. Наприклад, зараз триває робота щодо дозволів, аби відповідні органи проводили перевірки без перешкод у вигляді мораторіїв. Планується, що до операції «Врожай-2017» також приєднається прокуратура, сільгоспінспекція, інспекція охорони праці і багато інших. Тож, коли всі ці складові поєднаються з активністю влади на місцях,  ми отримаємо реальний результат, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.