Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі важкоатлети вибороли чемпіонські титули

12 грудня 2016 - 13:55

Чемпіонат Європи з важкої атлетики серед юніорів та молоді з важкої атлетики, який тривав з 4 по 10 грудня в ізраїльському Ейлаті, приніс Україні багато нагород різного рівня. Протягом змагань українські, у тому числі запорізькі,  спортсмени неодноразово підіймалися на п'єдестал пошани континентальної першості.

Як повідомила начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова,  на чемпіонаті Європи з важкої атлетики серед юніорів до 20 років та серед молоді до 23 років  Запорізька область була представлена чотирма спортсменами всього у збірній 29 важкоатлетів). Це вихованці відділення важкої атлетики обласної школи вищої спортивної майстерності  Дмитро Вороновський, Ганна Панова, Костянтин Рева та спортсмен ГО ДЮСШОР з важкої атлетики «Спартак» ім.  Л.І. Жаботинського  Кирило Пирогов. Не було рівних нашим юним співвітчизникам, які стали переможцями як у ривку, так і в поштовху.

У сумі двоборства наші спортсмени завоювали чемпіонські титули.

Так, Дмитро Вороновський став чемпіоном Європи серед юніорів  у категорії до 56 кг з результатом 233 кг (105 кг + 128 кг). Це також "мала" бронза в ривку та "мале" золото у поштовху.

Ганна Панова (тренер Анатолія Орлова) стала чемпіонкою серед юніорів  у ваговій категорії до 69 кг – три золоті медалі (в ривку, поштовсі та сумі двоборства) з результатом 217 кг, у сумі двоборства (ривок 98 кг + поштовх 119 кг) та виконала норматив майстра спорту міжнародного класу.

Бронзову нагороду для країни та рідного Запоріжжя виборов Кирило Пирогов  із результатом 337 кг (ривок 158 кг + поштовх 179 кг) у ваговій категорії до 85 кг серед юніорів. Також в активі у Кирила золото в ривку.

Серед молоді Костянтин Рева завоював у категорії до 105 кг (до 23 років) "мале" срібло у ривку з результатом 170 кг, але не впорався з вправою «поштовх», тож Костянтин не закінчив свій виступ у змаганнях з двоборства.

Привітав запорізьких спортсменів з перемогою заступник голови облдержадміністрації Едуард  Гугнін:  «Традиції, які існують у спортивній громаді області, той фундамент, який був закладений олімпійським чемпіоном Леонідом Жаботинським, сьогодні дають високі результати та спонукають наших важкоатлетів до перемоги. Вони з великою відповідальністю та повагою переймають естафету та гордо несуть звання  чемпіонів, як  свого часу демонстрував наш славетний земляк Леонід Жаботинський - найсильніша людина планети. Велика подяка тренерам, які гартують дух перемоги наших спортсменів та ведуть їх до найвищих щаблів у спорті».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»