Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Марина Порошенко відкрила першу шкільну Медіатеку

21 грудня 2016 - 16:28

Дружина Президента України, голова Благодійного Фонду Порошенка пані Марина Порошенко здійснила робочу поїздку в Запорізьку область. У ході візиту в селище Балабине пані Марина відкрила першу шкільну Медіатеку. Також участь у заході взяли голова облдержадміністрації Костянтин Бриль та голова мережі «Епіцентр» Галина Герега.

Цей проект є складовою частиною соціальної програми «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» і, зокрема, трирічного науково-педагогічного експерименту по запровадженню інклюзивної освіти. За словами Марини Порошенко, нині ведуться перемовини щодо залучення інклюзивної освіти в інших регіонах України з наступного навчального року.

Під час огляду новоствореної Медіатеки в Балабинському НВК «Престиж» Марина Порошенко наголосила, що в кінці вересня відбулася презентація дизайн-проекту, а вже сьогодні сучасна бібліотека нового зразка відкрита для школярів. Тут, окрім книжок, є комп’ютери, принтер, ксерокс для поглиблення навчання, а головне – комфортні умови для розвитку дитини.

- Сьогодні в одній із шкіл нашого науково-педагогічного експерименту по запровадженню інклюзивної освіти відкрито першу Медіатеку. І хочу сказати, що кожна з 19 шкіл нашого проекту буде мати свій сучасний інтерактивний центр, - підкреслила пані Порошенко.

Дружина Президента висловила подяку всім, хто долучився до реалізації цього проекту – дизайнерам, робітникам та місцевій владі за те, що доклали зусиль для осучаснення  навчання дітей. Особливі слова подяки пані Марина висловила мережі гіпермаркетів «Епіцентр», які відгукнулися на пропозицію та забезпечили проект будівельними матеріалами та оргтехнікою.

Голова мережі «Епіцентр» Галина Герега зауважила, що разом з Мариною Порошенко вона щиро мріє про те, щоб у кожній шкільній бібліотеці нашої країни з’явився такий центр. Аби кожна дитина, не зважаючи на те, в якому куточку України вона живе, мала можливість навчатися за високими сучасними стандартами. І перед дітьми були відкриті двері до сучасного світу.

Також у рамках візиту Марина Порошенко привітала учнів з особливими освітніми потребами з новорічно-різдвяними святами та передала дітям солодкі подарунки.

- Мені б дуже хотілося, щоб ці святкові дні для кожного з вас пройшли в атмосфері тепла, добра і любові. Від щирого серця бажаю всім дітям України щасливого та захищеного майбутнього, - підкреслила дружина Глави держави.

В свою чергу голова облдержадміністрації Костянтин Бриль  зазначив, що напередодні Новорічних Свят дуже символічно втілилась в життя мрія багатьох малят.

- Це дуже великий позитив для наших дітей. Вони приходили сюди, коли тривало будівництво та оформлення цієї кімнати та розпитували – коли можна буде сюди прийти. Малюки дуже чекали на відкриття Медіатеки і дуже добре, що ми завершуємо рік відкриттям такого чудового проекту в Балабинській школі, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Після відкриття Медіатеки, Марина Порошенко відвідала Новорічне свято в театрі ім. Магара, де разом з головою облдержадміністрації Костянтином Брилем вручила дітям солодкі подарунки. Також присутні переглянули прем’єру сезону «Пеппі Довгапанчоха».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.