Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Гості з Польщі привезли запоріжцям виставу

22 грудня 2016 - 15:03

Гості з Польщі привезли запоріжцям виставу

До Запорізької області завітали гості з Польщі - актори театру «Бака лаж» з міста Краків. П’ятеро молодих людей, головним чином, студенти, відвідали Запоріжжя та Енергодар. У Запоріжжі молоді поляки стали гостями товариства польської культури ім. Св. Івана Павла ІІ та завітали до Запорізької державної інженерної академії, зустрічалися з однолітками та етнічними поляками, які мешкають в обласному центрі. В Енергодарі молоді поляки завітали до Молодіжного клубу польської культури ім. Генріка Сенкевича та показали виставу «Ми – поляки».

 - Театр «Бака лаж» створили студенти Кракова спеціально для тих, хто хоче ходити до театру, але не має грошей на квитки. Тож, на спектаклі глядачі приходять вільно, а потім можуть залишити свої пожертви, хто скільки може, якщо вистава їм сподобалася. До Запоріжжя та Енергодару завітала лише частина трупи. Весь наш колектив – це друзі, приятелі та знайомі, тож колектив веселий та позитивний. Ми дуже зраділи можливості побувати в Україні, маємо надію приїжджати ще, - розповіла актриса театру Лідія Башіюк.

Під час зустрічей із запоріжцями молоді поляки знайомили їх із сучасною польської культурою, розповіли про традиційні польські свята.

 - Візит театру став можливий завдяки ініціативі польської спільноти міста Енергодара за підтримки Генерального Консульства Республіки Польща в Україні в Харкові та за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації. Актори  театру відвідали Запоріжжя у 35-річницю введення воєнного стану в Польщі. Молоді люди з Польщі, згадуючи цю драматичну сторінку історії боротьби за свободу своєї країни, зазначили те, що Польща розуміє Україну та співпереживає за її долю. Поляки підтримують українців у складній боротьбі за вільну і незалежну європейську державу. Ми маємо надію, що театр завітає до нас із гастролями в наступному році під час традиційних травневих Днів польської культури «Під єдиним небом», - зазначила керівник товариства польської культури ім. Св. Івана Павла ІІ пані Ганна Макушинська.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області