Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль вручив ліцею «Захисник» ключі від нового автобуса

28 грудня 2016 - 15:33

На площі перед будівлею облдержадміністрації відбулося урочисте вручення автобуса «Атаман», ключі від якого голова облдержадміністрації Костянтин Бриль передав керівництву комунального закладу «Запорізький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник» ЗОР.

Цей транспортний засіб вартістю 2 млн. 495 тис. грн. придбано за кошти обласного бюджету. Автобус буде використовуватися для відвідування ліцеїстами історичних та культурних місць, закладів, змагань тощо у рамках національно-патріотичного виховання майбутніх захисників Вітчизни.

Міжміський транспортний засіб «Атаман, А–09216»  - автобус 2016 року випуску, призначений для подолання великих відстаней, з комфортом та високим ступенем безпеки.

За словами Костянтина Бриля, сьогодні комфортабельний автобус на 38 місць  є реальною необхідністю для вихованців ліцею «Захисник».

- Цей ліцей уособлює в собі приклад виховання патріотизму майбутніх захисників України. Навесні цього року влада регіону дізналася про необхідність транспорту для вихованців ліцею, адже протягом навчального року вони мають потребу у пересуванні. Загалом на наступний рік стосовно цього навчального закладу ми маємо ще чимало планів. Серед них - будівництво спортивної зали, яка необхідна для занять у зимовий період. Також потрібно зробити утеплення будівлі, аби ліцей став дійсно одним із найкращих в Україні, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Довідково:

Запорізький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник» створено відповідно до розпорядження голови Запорізької облдержадміністрації від 13 квітня 2000 року № 192 «Про створення Запорізького обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник». Ліцей розрахований на навчання 250 ліцеїстів.

Наразі у трьох 10-их (І курс) та чотирьох 11-их (ІІ курс) класах навчаються 224 ліцеїсти з міста Запоріжжя, Запорізької області та інших областей України (у т. ч. 17 ліцеїстів з Донецької області), один ліцеїст - дитина-сирота.

Головним призначенням ліцею є підготовка юнаків для подальшого вступу до вищих навчальних закладів Міністерства оборони, Держприкордонслужби, Міністерства внутрішніх справ та військових підрозділів цивільних вищих навчальних закладів, які готують військових фахівців.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців