Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада сприяє розв’язанню демографічної проблеми

28 вересня 2007 - 15:34

Голова облдержадміністрації Євген Червоненко та голова облради Олександр Нефьодов взяли участь в урочистому відкритті другого корпусу Запорізького обласного центру реабілітації репродуктивної функції людини.

На жаль, у Запорізькій області, як і по всій Україні, склалася кризова демографічна ситуація. Внаслідок негативних демографічних тенденцій протягом останніх 5 років населення області постійно зменшується - в середньому на 25 тисяч. Темпи відтворення населення залишаються критичними.

Сьогодні кожна п'ята подружня пара в нашій області страждає на безпліддя. Та завдяки лікуванню у Центрі щороку вагітність настає у 360-380 жінок. Як розповіла директор Центру Наталія Авраменко, у новому приміщенні знаходитиметься поліклінічне відділення. Загалом тут будуть працювати біля 20 спеціалістів – лікарі-гінекологи, андрологи, терапевти, урологи, травматолог, ендокринолог, лікарі-узісти, дитячі гінекологи.

З метою відновлення репродуктивного здоров'я в області створено найбільш оптимальну систему надання спеціалізованої медичної допомоги з питань планування сім'ї і збереження репродуктивного здоров'я. З 1991 року функціонує Запорізький обласний центр реабілітації репродуктивної функції людини. Під час сьогоднішніх урочистостей Наталія Авраменко відзначила допомогу обласної представницької та виконавчої влади, надану для відкриття другої черги Центру.

- Наш досвід було заслухано і схвалено у Верховній Раді, а також рекомендовано для розвитку у кожному регіоні. Та не скрізь є підтримка влади. Для відкриття цього корпусу було виділено бюджетні асигнування у розмірі 200 тисяч гривень, решта – гроші спонсорів та позабюджетні кошти, - поінформувала Наталія Авраменко.

Голова обласної державної адміністрації Євген Червоненко та голова обласної ради Олександр Нефьодов побажали лікарям, щоб Центр зробив щасливими якнайбільше запорізьких родин та сприяв поліпшенню демографічної ситуації в Україні.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також