Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Містобудівна документація допомагає населеним пунктам планувати на перспективу

8 лютого 2017 - 14:05

На черговому засіданні архітектурно-містобудівної ради, яке відбулося під головуванням начальника Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Олександра Билима, розглянуто три проекти містобудівної документації.

Членам ради було представлено «Генеральний план із зонінгом с. Костянтинівка Пологівського району Запорізької області», в якому передбачено вирішити низку проблем містобудівного характеру: включити агропромисловий комплекс до населеного пункту; будівництво двоповерхових будинків на вільних ділянках; очищення забруднених стоків підприємств на запроектованих промислових локальних очисних спорудах; будівництво централізованої побутової каналізації та влаштування зливної системи відведення поверхневих вод. Наявність пасовищ та зелених насаджень навколо села створює тут привабливу екологічну ситуацію навколишнього середовища.

Крім цього, «Детальним планом території для ведення особистого селянського господарства на земельній ділянці, розташованій на території Долинської сільської ради Запорізького району Запорізької області за межами населеного пункту, за поштовою адресою: с. Бабурка, вул. Котляревського, 4-а» запропоновано розташування чотирьох окремих особистих селянських господарств, тваринницьких ферм для вирощування та утримання великої рогатої худоби.

За підсумками розгляду члени архітектурно-містобудівної ради  схвалили ці проекти містобудівної документації та рекомендували до затвердження та погодження в установленому законом порядку.

Щодо проекту містобудівної документації «Детальний план території для розміщення відвального господарства товариства з обмеженою відповідальністю «Запорізький титано-магнієвий комбінат» на території Гнаровської сільської ради Вільнянського району Запорізької області, за межами населеного пункту» члени ради обговорили проблемні питання, висловили зауваження та надали пропозиції щодо доопрацювання. Зокрема, розробникам необхідно визначити розміри санітарно-захисної зони навколо території згідно з вимогами законодавства, а також описати в детальному плані режим використання прилеглих земель.

Після усунення зауважень проект містобудівної документації буде винесено на розгляд чергового засідання архітектурно-містобудівної ради.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі