Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Військова служба за контрактом потребує посилення популяризації

23 лютого 2017 - 12:45

Про стан проходження кампанії, що проводиться в рамках третього циклу з відбору громадян  на військову службу за контрактом у Збройних Силах України йшлося під час обласної селекторної наради, яку провела заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

- Наразі у нас є перші дані з відбору кандидатів і вони доволі невтішні у порівнянні з минулим роком. Звернемо увагу на ті райони, котрі суттєво недопрацьовують, - зазначила посадовець.

За словами заступника обласного військового комісара полковника Юрія Бойка, якщо за результатами 2016 року область посіла 6 місце, то зараз ми знаходимося на 16-му по Україні.

- Найгірші показники у другому циклі мають: Новомиколаївський, Гуляйпільський райони, а також Олександрівський район м. Запоріжжя, м. Енергодар. За станом на 22 лютого нульові результати з відбору кандидатів на третій цикл у Великобілозерському, Веселівському, Чернігівському, Новомиколаївському районах, по м. Бердянськ дані уточнюються. Тим паче, що у нас залишилося три дні роботи, оскільки відправка запланована на 25 лютого, - повідомив полковник.

Разом з тим, наголосив Юрій Бойко, за результатами роботи двох попередніх циклів стабільну роботу, де показники вищі 40% квартального завдання, показали: Вільнянський, Василівський, Токмацький, Розівський райони, а також Комунарський,  Заводський райони м. Запоріжжя.

Нагадаємо, що на перший квартал  2017 року планове завдання для Запорізької області з відбору кандидатів на військову службу за контрактом становить 490 громадян. Так, під час перших двох циклів область відправила 192 людини. На третій  повинна відправити ще 200 контрактників.

Важливою є плідна співпраця у цьому питанні всіх гілок влади області та засобів масової інформації.

- Окрім агітаційних матеріалів дуже важливою є інформація з популяризації контрактної служби, і я сподіваюся, що найближчим часом на почнеться масштабна робота з цього питання як у регіональних, так і в районних ЗМІ, - підсумувала Зінаїда Бойко.

Посадовець також повідомила, що  наступного тижня відбудеться нарада голови облдержадміністрації  Костянтина Бриля  з  керівниками райдержадміністрацій, де ще раз буде порушено питання з відбору кандидатів  на військову службу за контрактом у Збройних Силах України.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області