Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Протягом 2016 року місцеві бюджети регіону поповнилися майже 6 мільярдами гривень

27 лютого 2017 - 17:05

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь у засіданні колегії ГУ ДФС у Запорізькій області.

В. о. начальника ГУ ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко доповіла про підсумки роботи за 2016 рік та основні напрями, спрямовані на забезпечення надходження коштів до бюджетів усіх рівнів у 2017 році.

Очільник фіскальної служби зазначила, що в 2016 році до зведеного бюджету області забезпечено надходження 10 мільярдів 145,7 мільйона гривень. Це на 60% або на 3 мільярда 761,5 мільйона гривень перевищує рівень  2015 року. Індикативний показник доходів по збору платежів до загального фонду Державного бюджету виконано на 112 %. До бюджету надійшло 4 мільярди 229,5 мільйона гривень, що перевищує доведене завдання на 453 мільйони гривень.

Завдання щодо надходжень до місцевих бюджетів виконано на 119,5%. Протягом 2016 року місцеві бюджети поповнилися майже 6  мільярдами гривень. Бюджети місцевих громад отримали більше фінансових ресурсів як від очікуваної суми, так і порівняно з минулорічними показниками. Рівень надходжень 2015 року перевищено на 56,8% або  на понад 2 мільярди гривень. Завдяки впровадженню децентралізації і бюджетному перерозподілу податків спостерігається зростання доходів місцевих та обласного бюджетів. А це – можливість реалізації соціальних програм регіону та запорука розвитку територій.

У свою чергу, Костянтин Бриль звернув увагу присутніх на головні напрямки співпраці фіскальної служби та влади регіону.

- Насамперед хочу звернути увагу на всеукраїнський експеримент, у рамках якого 50% перевиконання плану митних зборів у регіоні будуть спрямовані на розвиток інфраструктури. Прошу вас поставитись до цього напряму дуже серйозно і зробити все можливе, щоб підприємці проводили розмитнення саме на території нашої області. Не менше мене турбує питання проведення заходу «Врожай-2017». Минулого року було проведено чималу роботу, в результаті якої ми побачили, що до 30% урожаю знаходиться «в тіні». Влада регіону розраховує на активну допомогу всіх правоохоронців, перевіряючих служб та елеваторів області. Крім цього, в рамках «Урожаю» минулого року було легалізовано близько 4 тисяч робочих місць. Нині головні перевірчі функції в цій сфері знаходяться у ГУ охорони праці, а також за сприяння ДФС та пенсійного фонду. Тож сподіваємось на подальшу співпрацю, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Також присутні на засіданні колегії ГУ ДФС у Запорізькій області розглянули заходи щодо легалізації та підвищення рівня заробітної плати у 2017 році; напрями роботи територіальних органів ГУ ДФС у Запорізькій області в частині протидії використання схемного кредиту по ПДВ; пріоритетні напрями роботи з погашення податкового боргу та стан протидії корупції в територіальних органах ДФС у Запорізькій області за січень-лютий 2017 року.

 

Департамент інформаційної діяльності т комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області