Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдяки благодійній акції зібрано кошти на лікування пораненого бійця

15 березня 2017 - 11:32

Запорізька облдержадміністрація долучилася до благодійної акції на підтримку пораненого бійця Євгена  Редька. Про успішні результати збору коштів на лікування захисника розповів заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін.

Євген виріс у селі Біленьке Запорізького району. Після школи відслужив в армії, строкову службу проходив у Закарпатській області в радіотехнічних військах оперативного командування «Захід». Повернувшись з армії, влаштувався працювати в Біленьківську виправну колонію молодшим інспектором відділу нагляду і безпеки. Антитерористична операція затягувалася, тому Євген звільнився з роботи, щоб піти захищати країну. Це була шоста хвиля мобілізації, хлопець потрапив у 23-й окремий мотопіхотний батальйон «Хортиця». Євген Редько отримав поранення, коли намагався знешкодити радіокеровану протитанкову міну. Силами волонтерів було розпочато збір коштів на лікування та реабілітацію хлопця.

Завдяки небайдужості запоріжців вдалося зібрати 21 тис. грн. внесків. Сертифікат з цією сумою Едуард Гугнін передав матері бійця.

Під час зустрічі також було презентовано календар, героями якого стали запорізькі захисники.

- Благодійна акція спрямована на допомогу постраждалим бійцям. Кожен із їх числа повинен отримати підтримку як держави, так і суспільства. Облдержадміністрація одразу долучилася до збору коштів. Завдяки спільним зусиллям вдалося зібрати необхідну для лікування суму. Головна мета цієї акції – не лише надання допомоги бійцям, а й показати і захисникам, і суспільству, що ми будемо підтримувати кожного бійця, кожного, хто ціною власного життя та здоров’я захищає державу. Акція  показала, що люди не байдужі, вони не забувають своїх героїв та готові всебічно допомагати. Ця акція – не остання, - наголосив посадовець.

Волонтер Олена Ярошенко розповіла, що Євген уже став на ноги та знаходиться в бойовому настрої. Хлопцю вже зробили першу частину пластичної операції на обличчі. Попереду – лікування за кордоном та відновлення зору.

- Це диво, що Євген взагалі вижив. Хлопець потрапив до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова, лікарі давали лише 2%  прогнозу, що він буде жити. Але Євген зміг використати цю маленьку можливість та довів, що ніколи не можна опускати руки, - розповіла волонтер.

За словами Олени Ярошенко, створення календарів із запорізькими бійцями – це широкомасштабна акція, яка вже охопила не лише Запорізький регіон, а й Львів та Дніпро. Календарі випущено накладом  тисячу примірників,  половину з них уже  відвезли до військових частин та в зону АТО,  решту – в бібліотеки та учбові заклади.

Наступна акція  на допомогу військовим відбудеться до Великодня. Долучитися до акції «Великодній кошик солдату» можуть усі охочі.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни