Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль обговорив проблеми з жителями Павлівської ОТГ

4 квітня 2017 - 16:53

Голова облдержадміністрації з робочою поїздкою побував у Вільнянському районі, де поспілкувався з жителями Павлівської об’єднаної громади.

За даними Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації, відповідно до перспективного плану формування територій громад Запорізької області у Вільнянському районі запроектовано створення п’яти  об'єднаних територіальних громад, а саме: Вільнянської міської, Матвіївської, Михайлівської, Михайло-Лукашівської та Петро-Михайлівської сільських об’єднаних територіальних громад. У 2016 році утворено Павлівську сільську об'єднану територіальну громаду з адміністративним центром у с. Павлівське, до складу якої увійшли дві сільські ради - Павлівська та Семененківська. Рішенням Центральної виборчої комісії України на 30 квітня 2017 року в Павлівській сільській об'єднаній територіальній громаді призначено перші місцеві вибори.

За словами Костянтина Бриля, сьогодні у реформи децентралізації є чимало прихильників, але є й багато тих, хто чомусь чинить їй опір.

- Це єдина реформа в нашій країні, започаткована Президентом України і націлена на те, щоб передати владу людям на місцях. Запорізька область входить до п’ятірки найкращих по створенню об’єднаних громад. Адже люди розуміють, що це вигідно. Наприклад,  у поточному році з обласного бюджету планується виділення 24 мільйонів гривень – по одному на кожну громаду. Також  важливими є прямі фінансові відносини з держбюджетом і зацікавленість інвесторів працювати саме з громадами. Спілкуючись із людьми на місцях, я чую однакові проблеми, це робота Держгеокадастру, земельні питання та корупція. Проте саме об’єднання громад дає людям можливість вирішити більшість із цих питань. Це стосується  прийняття закону №4355, що передасть право розпоряджатися землями на місця, а також консолідації влади та можливостей розпоряджатись бюджетом саме у громаді. Тож сьогодні я приїхав попросити вас обов’язково прийти на вибори голови вашої громади. За прозорістю цих процесів мають стежити правоохоронці, єдине, чого прошу – проголосуйте за того, кому справді довіряєте, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Найбільш гарячою темою обговорення стали можливий видобуток і виробництво високомарочного каоліну. Адже саме на території Павлівської сільської ради Вільнянського району найближчим часом повинні розпочатися  роботи з будівництва кар'єра і збагачувальної фабрики. За інформацією власника Біляївського збагачувального комбінату Олександра Вотинцева, протягом перших 5-7 років тут планується освоїти 30 га і в подальшому - від 0,15 до 0,40 га землі з одночасною рекультивацією. Створюється близько 60 нових робочих місць із зарплатою 10 тис. грн. у середньому. Податок на землю складе більше 5 млн. грн. щорічно, податок на доходи фізичних осіб - понад 2 млн. грн.,  податок на прибуток - 20 млн. грн. Заплановане будівництво є одним із найбільших інвестиційних проектів за останні роки в районі. Приблизний обсяг інвестицій очікується  від 15 до 30 млн. євро.  Власне будівельні роботи триватимуть 14-16 місяців. Крім цього, для реалізації проекту буде використана так звана мініатюрна техніка. А стосовно наявності уранових руд у цьому родовищі жодної інформації немає.

Як підкреслив Костянтин Бриль, нині Запорізька область веде активну боротьбу за можливість залучення інвесторів.

- Найближчим часом у Біленьківській громаді ми розпочинаємо співпрацю з ТОВ СП «Нібулон», яке планує створити до 300 робочих місць та дасть близько 250 мільйонів гривень додаткових надходжень у регіон. Нині у Павлівської громади також є можливість розвивати свою територію. Проте люди мають не довірятись тим, хто каже про наявність урану, а зважити всі позитивні моменти та вислухати фахівців. Адже остаточне рішення все одно буде залежати від громади, - запевнив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області