Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область та Саксонія-Ангальт налагоджують культурне та економічне партнерство

28 квітня 2017 - 13:59

Відбулась зустріч керівництва Запорізької області з членами делегації на чолі з державним Міністром і головою Державної канцелярії  землі Саксонія-Ангальт Райнером Роброю. У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін та голова обласної ради Григорій Самардак.

Під час зустрічі відбулось обговорення розвитку співробітництва між Запорізькою областю та землею Саксонія-Ангальт шляхом налагодження прямих контактів та реалізації спільних проектів, а також залучення німецького досвіду до реформування органів місцевого самоврядування, а також актуальних питань співробітництва між Запорізькою областю та Німеччиною.

Також німецька делегація взяла участь в урочистому відкритті німецько-українського театрального фестивалю «Місце зустрічі - Запоріжжя», що відбулось у приміщенні Запорізького академічного обласного українського музично-драматичного театру імені В.Г. Магара.

- Хочу підкреслити, що Запоріжжя та Магдебург з 2008 року є містами-побратимами. За ці роки реалізовано чимало спільних проектів, напрацьовано міцні партнерські відносини в економіці та індустрії, постійно підтримуються культурні зв’язки. Також, у Запорізькій області за підтримки Німеччини реалізується багато проектів у галузі освіти та медицини, регіон отримує гуманітарну допомогу. Цей візит підводить певні підсумки 1,5-річної співпраці. Наразі для нас важливо перейняти досвід децентралізації, перехід до спроможності місцевого самоврядування. Цей досвід ми будемо вивчати та використовувати у Запорізькій області, - зазначив Едуард Гугнін.

Співпраця Запорізької області з землею Саксонія-Ангальт вже має певні результати та досягнення. Зокрема, обсяги зовнішньої торгівлі товарами та послугами між Запорізькою областю та Німеччиною за січень-грудень 2016 року склали $186,15 млн., збільшившись на $ 21,52 млн., або на 13,07%. Протягом 2016 року обсяг іноземних інвестицій з Німеччини становив $ 2,48 млн., з яких $1,49 млн., або 60,08%  від загального обсягу інвестовано в промисловість регіону, $0,72 млн., або 29,03% - в сільське, лісове та рибне господарство Запорізької області.

- За 1,5 роки проведена велика робота щодо співробітництва та налагодження економічних та культурних зв’язків. Проте співпрацювати із Запорізькою областю ми почали набагато раніше. Ми вже маємо добрі доробки та досягнення, проте ми будемо шукати нові шляхи співробітництва та реалізовувати інші проекти та програми. Німецький уряд має наміри надавати інвестиції Запорізькому регіону, бо результати нашої діяльності говорять самі за себе, - наголосив Райнер Робра.

Під час зустрічі було вирішено питання підписання Меморандуму між Інженерною палатою землі Саксонія-Ангальт та ОСББ «Запоріжсталь 19» та розробки заходів з енергозбереження.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни