Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі школярі долучилися до конкурсу «Наше мирне небо»

20 червня 2017 - 16:33

Другий рік поспіль Харківський аероклуб ім. В. С. Гризодубової проводить конкурс дитячого малюнка «Наше мирне небо».

Ще минулого року цей захід мав статус регіонального, а вже в цьому році до конкурсу долучились школярі з Полтавської, Сумської, Дніпропетровської, Запорізької та інших областей.

За традицією, оргкомітет проводить низку творчих зустрічей членів журі з учасниками конкурсу. Перша така зустріч відбулася на аеродромі «Коротич», друга – в Запоріжжі, в Музеї техніки Богуслаєва, а також на острові Хортиця.

Перший заступник голови облдержадміністрації, який також є членом суддівської комісії конкурсу, Дмитро Давтян зустрів у Запоріжжі групу дітей (понад 40  учнів харківських шкільних закладів) на чолі  з керівником Харківського аероклубу ім. В.С. Гризодубової Сергієм Філатовим.

- Важливо зрозуміти і побачити, яким діти бачать мирне небо. Знаю, що  до оргкомітету вже надійшло понад півтори тисячі робіт від учасників. Тож  визначити фіналістів буде дуже непросто. Також зазначу, що мирне небо, безумовно, асоціюється з авіацією. В свою чергу, авіаційна галузь нерозривно пов’язана із Запоріжжям. АТ «Мотор Січ» - це підприємство, яке є флагманом авіабудування в нашій країні та визнаним світовим лідером. Тому не дивно, що діти приїхали  на творчу зустріч саме до Запоріжжя, у Музей техніки, де  змогли на власні очі побачити двигуни, які використовуються майже в усьому світі. Бажаю учасникам удачі, натхнення і віри в свої сили. Нехай переможуть найсильніші, -  зазначав Дмитро Давтян.

До складу суддівської комісії входить  народний депутат України, Герой України, президент АТ «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслаєв, а також представники авіаційної галузі, художники, мистецтвознавці, представники влади,  військової сфери, керівники підприємств.

Організатори конкурсу  відзначають, що малюнки можуть бути виконані в будь-якому жанрі, будь-якою технікою, будь-якими інструментами, але повинні розкривати розуміння  суті теми «Наше мирне небо». Обмежень щодо того, що може бути зображено в роботі,  не ставиться.

Харківський аероклуб уже почав підготовку до Фестивалю авіації, який заплановано провести 2 і 3 вересня на аеродромі «Коротич», де й зустрінуться фіналісти конкурсу в цьому році.

Переможці визначаються у трьох вікових категоріях і нагороджуються призами:

1 місце - диплом, запрошення на Фестиваль авіації на аеродромі «Коротич» 2 вересня, планшет;

2 місце - диплом, запрошення на Фестиваль авіації на аеродромі «Коротич» 2 вересня, мобільний телефон;

3 місце - диплом, запрошення на Фестиваль авіації на аеродромі «Коротич» 2 вересня, карта пам'яті (флешка) - 32Гб, футболка та кепка  з символікою Харківського аероклубу;

Приз для освітнього закладу, з якого надійде найбільша кількість робіт, - телевізор.

Усі переможці отримають запрошення на Фестиваль авіації, який відбудеться 2 вересня на аеродромі «Коротич», і можливість здійснити ознайомлювальний політ на одному з літаків Харківського аероклубу.

Малюнки фіналістів конкурсу будуть відібрані до експозиції, яка відкриється в одному з виставкових центрів Харкова після церемонії нагородження.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів