Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька баскетболістка у складі збірної країни на чемпіонаті світу виборола бронзу

27 червня 2017 - 13:05

В облдержадміністрації відбулася прес-конференція із запорізькою спортсменкою Ганною Зарицькою, яка у складі  збірної команди України виборола бронзову медаль на чемпіонаті світу з баскетболу. Привітала баскетболістку начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова.

Так, з 16 по 21 червня у м. Нанті (Франція) відбувся чемпіонат світу з баскетболу (стрітбол) 3х3 серед жінок. У змаганнях взяли участь 20 команд з усього світу. За результатами змагань збірна команда України посіла почесне третє місце. До основного складу збірної  увійшла запорізька баскетболістка Ганна Зарицька, вихованка Бердянської ДЮСШ, майстер спорту України міжнародного класу з баскетболу. Також Ганна визнана кращим бомбардиром чемпіонату світу.

За словами Наталії Власової, запорізькі баскетболісти завжди демонстрували високий рівень підготовки та гідний результат на всеукраїнських та світових змаганнях. Для Запорізької області баскетбол – це один із найпопулярніших видів спорту, який за останні роки розвивається швидкими темпами, про що свідчать  команди справжніх  майстрів з цього виду спорту.

Як розповіла Ганна, вона почала займатися баскетболом у Бердянській ДЮСШ з 1999 року. За словами спортсменки, у стрітболі немає лідерів, це робота всієї команди. І хоча українська збірна в півфіналі потерпіла поразку, спортсмени не опустили руки та до останнього боролися за бронзу.

За вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту Запорізької області та наполегливу роботу, результатом якої є бронзова медаль  чемпіонату світу 2017 року з баскетболу, Ганна Зарицька отримала подяку Запорізької обласної державної адміністрації.

Довідково: найвищі досягнення Ганни Зарицької в складі збірної України: 2015 рік (Азербайджан) ‑ срібна призерка Перших Європейських ігор з баскетболу (стрітбол) 3х3; 2016 рік (Китай) ‑ срібна призерка чемпіонату світу з баскетболу (стрітбол) 3х3; 2017 рік (Франція) ‑ бронзова призерка чемпіонату світу з баскетболу (стрітбол) 3х3.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області