Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Завдяки заходу «Врожай» бюджети ОТГ зросли на третину»

7 липня 2017 - 14:21

Костянтин Бриль: «Завдяки заходу «Врожай» бюджети ОТГ зросли на третину»

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль повідомив про чергові результати першої та єдиної в Україні програми «Врожай». Так, уже в першому півріччі 2017 року бюджети громад отримали на 805 мільйонів або на 33,6% більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Як нагадав Костянтин Бриль, захід «Урожай» був започаткований для наведення ладу в земельних питаннях у Запорізькій області. Насамперед його результати важливі саме для бюджетів громад регіону. Фахівці робочих груп прозвітували про певні досягнення у моніторингу землі, оплати праці, оренди та інших. Проте найбільше людей цікавлять саме  фінансові результати «Врожаю».

- За шість місяців поточного року до місцевих бюджетів Запорізької області вже сплачено 3 мільярди 202 мільйони  гривень. Найцікавіше, що ці показники не враховують податки великих платників. Адже останні рахуються окремо - в Запорізькому управлінні Офісу великих платників податків ДФС, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За даними податківців регіону, дохідну частину бюджету формують чотири платежі.  Зокрема, за січень-червень надійшло 1 мільярд 887 мільйонів ​​гривень податку на доходи фізичних осіб. При цьому рівень відповідного періоду минулого року перевищено на 581,7 мільйона або на 44,5%, а очікувану суму на 2017 рік - на 136 мільйонів гривень або на 8%.

Крім цього, представники малого й середнього бізнесу перерахували 404 мільйони гривень єдиного податку, що більше ніж у І півріччі  2016 на 131,6 мільйона або 48% і на 71,4 мільйона або 21,4%  від прогнозів на 6 місяців 2017 року. Від продажу в роздріб підакцизних товарів надійшло 147,4 мільйона гривень акцизного податку. Рівень індикативного показника доходів перевищено на 7,5%, понад план бюджети отримали 10 мільйонів гривень.

Особливу увагу Костянтин Бриль приділив поповненню бюджетів за рахунок плати за землю. Адже ці показники напряму пов'язані з діяльністю робочих груп  програми «Врожай».

- З усіх звітів податківців хочу  виокремити надходження від плати за землю. Адже цих результатів вдалося досягти за участю всіх небайдужих запоріжців, які відповідально поставились до моніторингу землі в області. Люди зрозуміли, що «Врожай» створений не для наповнення чиєїсь кишені, а на благо громади регіону. Фактично від плати за землю до бюджетів надійшло 484 мільйони гривень. А це на 70,7 мільйона або на 17% більше, ніж у минулому році. І це свідчить про те, що наші зусилля не марні. Їх відчувають жителі регіону. Адже додаткові кошти в місцеві бюджети - це нові дороги, водогони, ремонт шкіл та дитсадків - усього того, що потребують наші громади, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров