Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Мотор Січ» готується до збільшення виробництва гелікоптерів

9 серпня 2017 - 16:24

Сьогодні перший заступник голови ОДА Дмитро Давтян відвідав АТ «Мотор Січ». У цьому році підприємству виповнюється 110 років з моменту заснування. Наразі штат працівників налічує близько 25 000 людей, а середня заробітна плата понад 9000 грн. Під час робочого візиту представник обласної влади ознайомився з роботою цеху складання авіаційних двигунів, цеху обробки та складання деталей для моноколес, цеху складання редукторів.

- У цьому році ми працюємо над розвитком гелікоптерної техніки. Якщо раніше ми йшли шляхом модернізації, потім – модифікації, то наразі ми готуємось до запуску гелікоптерів власного виробництва. Гелікоптери – це майбутнє. Маю надію, що наступного року наше підприємство вже матиме результати у цьому напрямку, - зазначив голова наглядової ради, директор зі зв'язків з громадськістю Анатолій Малиш.

Окрім того, у рамках робочого візиту перший заступник голови мав можливість на власні очі не лише побачити, а й випробувати унікальний тренажерний центр підготовки та перепідготовки пілотів. Центр було створено лише кілька років тому, проте вже сьогодні його по праву можна назвати унікальним. За словами керівництва Центру, саме у Запоріжжі пілоти зможуть проходити навчання на першому у світі тренажері гелікоптера Мі-2, Мі-24, Мі-8 МСБ-В, Ми-8-МСБ. Наразі аналогів запорізькому центру підготовки та перепідготовки пілотів немає. Адже лише Запоріжжя має таку кількість тренажерів. Найближчим часом в Центрі з’явиться ще один унікальний тренажер – кабіна пілота буде встановлена на спеціальній штанзі, на висоті 6 м.

- Потужність підприємства, використання світових практик – все це дійсно вражає. У цьому році керівництво підприємства поставило перед собою досить амбітні цілі – розпочати випуск вітчизняних лопатей для військових гелікоптерів Мі-24, ці машини використовуються ЗСУ. Що ж стосується Центру підготовки пілотів, то виходячи з того, що я побачив сьогодні, можна з впевненістю сказати, що саме тут  пілоти зможуть відшліфувати пілотування, а також відпрацювати сценарій дій у надскладних ситуаціях, які можуть виникнути в небі. Це стосується як військової, так і цивільної авіації, - зазначив Дмитро Давтян.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя