Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підготовка шкіл до нового навчального року знаходиться на фінішній прямій

22 серпня 2017 - 13:57

В усіх загальноосвітніх закладах Запорізької області свято першого дзвоника відбудеться 1 вересня. Цього року план святкового заходу кожен навчальний заклад має змогу обирати самостійно. Про це під час брифінгу щодо підготовки до нового навчального року повідомила директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова.

У 2017/2018 навчальному році кількість першокласників збільшиться майже на тисячу дітей. Прогнозується, що, у новому навчальному році в області функціонуватимуть 519 дошкільних навчальних закладів (57 тисяч 736 вихованців), 563 загальноосвітніх навчальних заклади усіх типів і форм власності (159 тисяч 685 учнів), 33 професійно-технічні навчальні заклади (11 тисяч 963 учні) та 34 вищих навчальних заклади I – IV рівнів акредитації (близько 74 тисяч осіб).

В області вже створено 6 опорних шкіл, які мають 13 філій. Навчанням в опорних школах охоплено понад 3 тисячі учнів. Опрацьовується питання щодо технічного оснащення опорних шкіл, зокрема, придбання шкільних автобусів за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

До кінця 2017 року обласною державною адміністрацією заплановано придбання 5 шкільних автобусів на умовах співфінансування. Крім цього, кошти освітньої субвенції у сумі 7354,6 тис. грн. були розподілені між об’єднаними територіальними громадами для придбання ще 8 шкільних автобусів. Однак, для оновлення парку шкільних автобусів, за інформацією органів управління освіти, існує потреба ще у 37 автобусах.

- Другий рік поспіль у Запорізькій області впроваджується інклюзивна освіта. Наприклад, у 2016 році у 47 загальноосвітніх навчальних закладах працювали 78 інклюзивних класів для 154 дітей шкільного віку з особливими освітніми потребами та 20 дошкільних груп з інклюзивною формою навчання. З цього року планується вже у 117 навчальних закладах відкрити 121 інклюзивний клас для 198 дітей шкільного віку з особливими освітніми потребами та 23 дошкільних групи з інклюзивною формою навчання для 39 дітей. Для здійснення координаційної, інформаційної, науково-методичної та наставницької діяльності з проблеми психолого-педагогічного супроводу дитини в умовах інклюзивного навчання в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах області створено ресурсно-тренінговий центр інклюзивного навчання, до роботи в якому залучаються спеціалісти з організацій, які мають досвід роботи з дітьми з особливими освітніми потребами, - відзначила Тетяна Озерова.

Наразі у навчальних закладах до фінішної прямої наближаються ремонтні роботи. Зокрема, поточними ремонтними роботами охоплено 95% закладів. Основними видами поточних ремонтних робіт є : ревізія водогінних кранів, фарбування, скління вікон, заміна вікон на сучасні енергоефективні, поточний ремонт покрівель, дахів, заміна окремих частин опалювальних мереж, заміна лічильників всіх видів, встановлення сучасних енергозберігаючих освітлювальних приладів тощо. 

- Питання про належну підготовку до нового навчального року знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації. До початку нового навчального року залишилось 10 днів. До першого вересня всі ремонтні роботи буде завершено, всі школи регіону будуть готові зустрічати учнів на Святі першого дзвоника, - підбила підсумки Тетяна Озерова.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу