Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У запорізьких інтернатах котельні переводять на автономне опалення

31 серпня 2017 - 14:54

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Віктора Скоблікова відбулася нарада з питань підготовки комунальних установ, які відносяться до сфери управління Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, до опалювального сезону 2017/18 року. У нараді також взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

До початку нового опалювального сезону  заплановано виконання робіт з реконструкції котелень на рідкому паливі з технічним переоснащенням їх під використання котлів двозонного пироліза у Любицькому психоневрологічному інтернаті, Орловському психоневрологічному інтернаті, Таврійському будинку інвалідів та Чернігівському психоневрологічному інтернаті.

Так, Чернігівський інтернат планує залучити інвестора ТОВ «ЕНЕРГОТЕХ», який пропонує провести реконструкцію котельні за свій рахунок з подальшим укладанням договору з інтернатом на теплопостачання відповідно до чинного законодавства. На теперішній час документи щодо оренди котелень знаходяться на розгляді Запорізької обласної ради.

Котельні на рідкому паливі Таврійського будинку інвалідів планується перевести на твердопаливні котли за кошти німецької організації співробітництва GIZ. У серпні 2017 року проведено тендерні торги, проте наразі будинок інвалідів офіційно не поінформований  про результати тендеру.

Переведені на самостійне обслуговування три  модульних газових котельні Веселівського психоневрологічного інтернату, Любомирівського психоневрологічного інтернату та Запорізького дитячого будинку-інтернату, які не потребують проведення реконструкції. Однак  накопичений борг за спожитий газ КП «Соцкомуненергія» перед НАК «Нафтогаз України» загрожує своєчасному початку опалювального сезону, який планується самостійно провести цими закладами.

- До початку нового опалювального сезону залишилося близько 1,5 місяця. Ці питання потребують швидкого вирішення. Для цього необхідно консолідувати всі зусилля та визначити підходи у розв’язанні  проблемних питань. Неможливо допустити несвоєчасного початку опалювального сезону, особливо  у комунальних установах, де перебувають вразливі категорії населення. Необхідно відпрацювати подальші дії та спільними зусиллями вирішувати  питання, - наголосив Віктор Скобліков.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області