Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кількість вакансій у Запорізькій області зросла, а безробітних - зменшилася

13 вересня 2017 - 16:24

Кількість вакансій у Запорізькій області зросла, а безробітних - зменшилася

Завдяки ефективній роботі Запорізького обласного центру зайнятості кількість безробітних за станом на 1 вересня 2017 року, у порівнянні з відповідною датою 2016 року, скоротилася на 13% (на 2,4 тис.) та становила 16,7 тис. осіб. По Україні аналогічний показник за останній рік скоротився на 12% (на 44 тис.), чисельність безробітних  становила 312 тис.

На 1 вересня 2017 року на одне вільне робоче місце претендувало 10 безробітних, тоді як рік тому – 19, тобто цей показник скоротився майже вдвічі.

Протягом січня-серпня 2017 року за сприяння служби зайнятості 17,8 тис. безробітних знайшли роботу, з них 45 осіб започаткували власну справу за рахунок отримання допомоги по безробіттю одноразово; 472 особи працевлаштовані з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування; 9,1 тис. безробітних взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців у січні-серпні 2017 року за сприяння державної служби зайнятості 6,9 тис. безробітних проходили професійне навчання, що на 4 тис. більше, ніж за відповідний період 2016 року.

На 76% зросла за рік кількість вакансій у базі даних державної служби зайнятості Запорізької області: на 1 вересня 2016 року вона становила 985 одиниць, а на 1 вересня 2017 року –  1741 одиницю. Найбільшим попитом користуються професії кваліфікованих робітників, таких як кухарі, водії, токарі,  електромонтери, слюсарі-ремонтники та інші представники робочих професій. Роботодавці також шукають медсестер, вихователів, учителів та бухгалтерів з відповідним досвідом роботи.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни