Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Уряд надав Токмаку статус депресивної території

29 вересня 2017 - 14:31

Уряд надав Токмаку статус депресивної території

На засіданні Уряду, яке відбулося 27.09.2017, прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про надання статусу депресивної території місту Токмак Запорізької області у 2017 році» (строком на п’ять  років).

Як повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль, за результатами моніторингу соціально-економічних показників розвитку територій у 2016 році сім українських міст обласного значення увійшли до переліку міст з показниками розвитку, що відповідають критеріям депресивності. Одне з них – Токмак.

- Хочу наголосити, що Запорізька облдержадміністрація єдина, хто за погодженням з місцевою радою подав пропозицію, аби територія отримала статус депресивної. Разом з народним депутатом України Сергієм Валентировим влада регіону усвідомлено пішла на цей крок. Це було зроблено не для того, щоб  поставити «тавро» на Токмак. Свого часу запоріжці пропонували визначення «менш економічно розвиненої території». Хоча назва – не головне. Власне цей статус надає території можливість отримувати реальну державну підтримку, насамперед фінансову, спрямовану на стимулювання її розвитку. Зокрема, це стосується спрямування державних капіталовкладень у розвиток виробничої, комунікаційної та соціальної інфраструктури, інфраструктури розвитку підприємництва, розв'язання екологічних проблем. Що, в свою чергу, є додатковим стимулом до створення робочих місць та підвищення доходів жителів, - прокоментував голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Тож нині, аби покращити рівень життя токмачан, регіон отримає додаткове державне фінансування на проекти медицини, освіти, ЖКГ та інші. А розвиток Токмака буде на особистому контролі голови ОДА та народного депутата Сергія Валентирова.

Наразі спільними зусиллями міської, обласної влади та депутатів необхідно активно попрацювати над розробкою Концепції та дієвої чіткої програми подолання депресивності Токмака. Ці документи будуть розглянуті та затверджені Урядом.

Проте вже сьогодні отримання містом статусу депресивного   дає можливість невідкладного фінансування за рахунок коштів бюджету в обсязі 2 млн. грн. соціально важливого заходу з надання мікрогрантів на впровадження енергозберігаючих технологій у будинках ОСББ міста Токмак. Адже ці кошти передбачалися лише для територій, які мають статус депресивної.

Костянтин Бриль наголосив, що обласна влада всебічно підтримувала місто і сприяла реалізації  проектів соціально-економічної спрямованості. Так, у поточному році в обласному бюджеті загалом передбачено понад 22 млн. грн. Зокрема, реалізуються три соціальні проекти загальною вартістю 4,4 млн. грн. А саме: реконструкція будівлі під житло для сімей загиблих та учасників АТО, завдяки чому буде забезпечено житлом 12 сімей; створення сучасного сервісного центру надання адміністративних послуг Міністерством внутрішніх справ України та забезпечення електропостачанням будівлі, яка реконструйована під житло для 200 внутрішньо переміщених осіб.

Крім цього, на реалізацію екологічних заходів спрямовано 13,4 млн. грн., у тому числі на придбання п’яти  одиниць спецтехніки для обслуговування полігону твердих побутових відходів.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни