Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Книга запорізького журналіста розкриває секрети та правила професії

18 жовтня 2017 - 09:19

У обласній універсальній науковій бібліотеці за підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулась презентація книги запорізького журналіста Валерія Калниша «За слова отвечают». У заході взяли участь студенти та викладачі запорізьких вищих навчальних закладів, для яких ця книга може стати посібником у навчанні, а для деяких – помічником у майбутній професії. Автор видання розповів про історію його створення, героїв книги, а також відповів на численні запитання присутніх.

Валерій Калниш працював головним редактором газети «Коммерсант-Україна». Після закриття видання очолив інтернет-видання «Апостроф», потім працював головним редактором «Радіо Вести», а восені 2016 року очолив об'єднану редакцію порталу «РБК-Україна». Наразі він є керівником «Радіо ЕРА».

Наразі відомий журналіст зібрав в одній книзі не лише власний досвід роботи у журналістиці, а й розповіді відомих журналістів, які розповіли про професію і про себе в професії.

Валерій Калниш взяв інтерв'ю у Євгена Кисельова, Іллі Азара і Богдана Кутєпова, Миколи Вересня та багатьох інших відомих майстрів своєї справи. За словами автору, для створення книги знадобилося близько двох років.

- Головна мета цієї книги – закріпити журналістський досвід та правила, які можна назвати стандартами. На жаль, у сучасній журналістиці багато хто нехтує цими правилами. Кожен герой моєї книги розкривався не лише як журналіст, а і як особистість взагалі. Журналісти, як правило, говорять правду, а правда не завжди подобається тим, до яких вона має відношення. Всіх цих людей, які абсолютно різні за віком, політичними вподобаннями, інтересами об’єднує одне – розуміння професії та їх чесність як журналістів. Сподіваюсь, що ця книга стане у нагоді для тих, хто обрав таку не просту професію, як журналістика та цікава тим, хто вже працює у цій інформаційній сфері та цікавиться сучасною журналістикою, - розповів Валерій Калниш.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров