Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький медуніверситет зібрав хірургів на сучасний симпозіум

20 жовтня 2017 - 14:04

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь у відкритті симпозіуму «Сучасні технології в хірургії травм та захворювань хребта», що проходить на базі Запорізького державного медичного університету.

Звертаючись до учасників симпозіуму, голова обласної державної адміністрації наголосив, що державний медичний університет є перлиною, що відома не тільки в Запоріжжі чи Україні, а й по за межами нашої держави. Реальним доказом цьому є чимала кількість закордонних студентів, які отримують тут знання.

- Хочу привітати всіх гостей симпозіуму. Такі заходи доводять, що наші медичні та навчальні заклади знаходяться на дуже високому рівні. Окремо хочу відзначити високі досягнення наших науковців та медиків. Так, ще в 2008 році розробка технології та впровадження у виробництво ендопротезу колінного суглоба сумісно з ПАТ «Мотор Січ» і набору інструментарію для його імплантації завоювала на IX міжнародному форумі «Високі технології ХХІ століття» золоту медаль. Ендопротез колінного суглоба за якістю відповідає міжнародним стандартам і має нижчу вартість, ніж закордонні аналоги. Також хочу подякувати колективу університету за співробітництво із Запорізьким військовим госпіталем, де медичну допомогу надають не тільки кафедри-куратори госпіталю, а, при необхідності, й інші клінічні кафедри та провідні фахівці Університетської клініки. Бажаю всім учасникам симпозіуму нових наукових досягнень та відкриттів, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Окремо очільник регіону подякував всім співробітникам 36 клінічних кафедр медуніверситету за великий обсяг лікувально-діагностичної роботи, яку вони здійснюють в 34 провідних закладах охорони здоров’я обласного центру. А це консультації найбільш тяжких хворих (щорічно близько 330 тисяч), складні хірургічні втручання (понад 20 тисяч щорічно), понад 100 тисяч діагностичних процедур, проведення консиліумів, клінічних розборів, науково-практичних конференцій, засідань асоціацій, робота в клініко-експертних і медичних комісіях та інше.

Як повідомив ректор Запорізького державного медичного університету Юрій Колесник, співробітники клінічних кафедр успішно працюють в 11 міжрегіональних та обласних спеціалізованих медичних центрах, здійснюють розробку і впровадження в практику охорони здоров’я передових медичних технологій профілактики, діагностики, лікування захворювань та реабілітації пацієнтів.

На клінічних кафедрах медичного університету працюють 400 співробітників: 79 докторів медичних наук, професорів, 249 кандидатів медичних наук, доцентів. З них вищу кваліфікаційну категорію мають 262 (65,5%) співробітника, першу - 63 (15,8%) клініцистів.

Університет по праву може пишатися науково-навчальним медичним центром «Університетська клініка». Висококваліфікована спеціалізована лікувально-профілактична допомога населенню надається в стаціонарі на 160 ліжок (кардіологічне відділення на 60 ліжок, терапевтичне – 65 ліжок, неврологічне – 35 ліжок), в консультативній поліклініці - на 240 відвідувань у зміну, в консультативному лікувально-діагностичному центрі, в 7 спеціалізованих медичних центрах, у відділенні відновлювального лікування та діагностичному відділенні. Проводиться також великий обсяг науково-дослідної роботи, розробка, апробація і впровадження нових медичних технологій.

Після відкриття симпозіуму Костянтин Бриль особисто ознайомився з матеріально-технічною базою та передовими технологіями медичного університету.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров