Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дорожники зосередилися на аварійному ямковому ремонті

4 грудня 2017 - 11:41

Дорожники  зосередилися на аварійному ямковому ремонті

На минулому тижні, коли дозволяли погодні умови, дорожниками проводилися роботи з ліквідації  аварійної ямковості.  Аварійний ремонт переважно здійснюється в осінньо-зимовий період з використанням спеціальних асфальтобетонних сумішей.

Так, минулого тижня у сприятливі дні  було ліквідовано 4 020 кв. м аварійної ямковості, в  тому числі на дорогах державного значення – 282 кв. м,  на дорогах місцевого значення – 3 742 кв. м. Роботи  проводилися по всій території Запорізької області.

Ремонтні роботи виконували в середньому  вісім бригад, а саме: чотири бригади ДП «Запорізький облавтодор», дві  підрядного підприємства ТОВ «Дорремтехнологія» та дві бригади ТОВ «Інжиніринг груп». 

Матеріали для  ремонтних робіт постачали три асфальтобетонні заводи: Василівський, Мелітопольський та ТОВ «Інжиніринг груп». 

Підрядним підприємством ТОВ «Інжиніринг Груп» ремонт проводився на дорозі загального користування місцевого значення Комиш-Зоря - Кузнецівка – Зачатівка у Більмацькому районі.  Робітники ТОВ «Дорремтехнологія» працювали  двома струменевими машинами на дорозі  загального користування місцевого значення Вільнянськ – Славгород у Вільнянському районі. Філіями ДП «Запорізький облавтодор» роботи за цей період проводилися із застосуванням гарячого асфальтобетону на дорогах загального користування як місцевого так і державного значення. 

Загалом  з початку року на дорогах загального користування Запорізької області ліквідовано 399 001 кв. м  ямковості, у тому числі на дорогах державного значення - 176 808 кв. м., на дорогах місцевого значення - 222 193 кв. м.     

За словами фахівців, аварійна ямковість найчастіше утворюється при частих перепадах температури з “+” на “-” і є потенційно небезпечною для учасників дорожнього руху, адже виникає дуже несподівано. У зв’язку з цим, та зважаючи на мінливість погодних умов, Служба автомобільних доріг у Запорізькій області закликає водіїв бути уважними на дорогах, не виконувати ризикованих маневрів, дотримуватися дистанції і не розвивати високу швидкість.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району