Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Центр допомоги учасникам Антитерористичної операції при облдержадміністрації

Центр допомоги учасникам АТО: підсумки дворічної роботи

8 грудня 2017 - 11:24

Виповнилося два роки з початку роботи обласного центру допомоги учасникам  антитерористичної операції та його представництв у містах та районах. За цей час надійшло понад 23 тисячі звернень від ветеранів війни, членів родин загиблих, рідних та близьких бійців. Більшість питань стосувалася надання матеріальної допомоги (19%), отримання земельних ділянок (15%),  встановлення статусу учасника бойових дій (15%),  лікування (14%), працевлаштування та профпідготовки (5%), санаторно-курортного лікування (4%) тощо. Багато демобілізованих солдатів просили допомогти  влаштуватися на контрактну службу.

Як розповів координатор центру Олексій Сквордяков, останнім часом для наших захисників провели три семінари щодо відкриття власної справи, а в рамках обласної програми підтримки підприємництва заклали до бюджету 1,2 млн. грн. для АТОвських «старт-апів». Без бійців не обходиться жодна культурна подія в обласному центрі, зокрема продюсерська агенція «Мусін. Арт-Груп» завжди надає ветеранам та членам їх родин безкоштовні квитки. За сприяння центру 100 учасників АТО побували на реабілітації у 9-й міській лікарні, де ними опікується досвідчений лікар, волонтер 93-ї окремої механізованої бригади Олена Безединова. Крім цього, 50 воїнів пройшли обстеження в обласній клінічній лікарні, а 40 – оздоровилися в санаторії «Глорія».

Не забувають у центрі і про дозвілля колишніх військових. Протягом року відбувалися спортивні змагання із співробітниками Національної поліції, прокуратури, турніри та літні школи з військово-патріотичного виховання молоді.  Зараз активісти спільно з психологами-волонтерами розробляють проект обласної програми професійної перепідготовки психологів для роботи з військовою травмою.

Нагадаємо, обласний центр допомоги учасникам АТО працює за адресою: пр. Соборний, 164 (з торця адмінбудинку облдержадміністрації). Графік роботи: понеділок – четвер 08.00 – 17.00, п’ятниця 08.00 - 15.45, телефон (061) 236-25-25.

 

Департамент інформаційно діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів