Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Боротися з порушниками норм перевезень вантажів допоможуть нові габаритно-вагові комплекси

18 грудня 2017 - 12:49

Заходи щодо посилення державного контролю за дотриманням законодавства при перевезенні вантажів із понаднормативною вагою автомобільними шляхами загального користування обговорили на нараді, яку провів заступник голови  обласної державної адміністрації Віктор Скобліков.

У заході взяли участь представники Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, Головного управління Національної поліції в Запорізькій області,  Управління патрульної поліції в м. Запоріжжі, Управління Укртрансбезпеки в Запорізькій області, Служби автомобільних доріг у Запорізькій області, ДП «Запорізький облавтодор». 

За даними Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області, за 2017 рік за результатами перевірок (усього було  перевірено 3047 транспортних засобів) складено 108 актів про перевищення вагових параметрів, нараховано 23662 Євро плати за проїзд із перевищенням ваги.

Тож посилення контролю за важковаговим транспортом залишається актуальним.

Учасники наради обговорили питання організації мобільних робочих груп для  проведення перевірок за дотриманням законодавства при перевезенні вантажів із понаднормативними параметрами на шляхах загального користування, проведення ремонту існуючих та будівництва нових майданчиків для проведення габаритно-вагового контролю. Можливості для розширення поля діяльності є.

Для Запорізької області передбачено три нові пересувні габаритно-вагові комплекси. Як пояснив начальник Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області Роман Пісарєв, це сучасний мобільний офіс для процесу зважування, вимірювання вантажів, що перевозяться, оформлення відповідних документів реагування на порушення транспортного законодавства, укомплектований усім обладнання для обслуговування автомобіля), а також двома робочими місцями для працівників. Наразі триває процес оформлення передачі техніки.

За підсумками наради  доручено максимально прискорити цю роботу та залучити нові пересувні габаритно-вагові комплекси до габаритно-вагового контролю на дорогах області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями