Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На дорогах області розбудовується мережа контрольних майданчиків

21 грудня 2017 - 11:45

Обласна державна адміністрація визначила місця створення мережі майданчиків для габаритно-вагового контролю та заходи щодо збереження доріг загального користування.

Наразі одним із проблемних питань організації дієвого габаритно-вагового контролю в області є незадовільний технічний стан та мала кількість майданчиків для проведення контролю.

На сьогодні діє шість таких майданчиків, які розташовані на: 263 км+200 ад М-18 Харків-Сімферополь; 341 км ад М-18 Харків-Сімферополь; 475 км ад Н-08 Запоріжжя – Дніпропетровськ – Бориспіль; 417 км ад М-18 Харків-Сімферополь; 556 км ад М-14 Одеса-Новоазовськ; 567 км ад М-14 Одеса-Новоазовськ.

З  них лише один - у задовільному технічному стані, ще один – у відносно задовільному.

У Головному управлінні Укртрансбезпеки в Запорізькій області вважають, що для ефективного охоплення доріг області цим видом контролю та забезпечення збереження доріг необхідно 15-20 майданчиків.

У зв’язку з цим Департаментом промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації опрацьовано з райдержадміністраціями пропозиції щодо розташування нових майданчиків з урахуванням напрямів руху вантажного транспорту, розташування зернових елеваторів, кар’єрів тощо.

Надану інформацію  проаналізовано фахівцями Служби автомобільних доріг у Запорізькій області, ДП «Запорізький облавтодор» та Управління Укртрансбезпеки в Запорізькій області. У результаті підготовлено пропозиції щодо організації 14 нових майданчиків, у тому числі будівництво семи нових та ремонту семи  дорожніх ділянок.

Наразі Службою автомобільних доріг у Запорізькій області обраховується вартість робіт зі створення нових майданчиків для винесення відповідного проекту рішення обласної ради.

Також Службі автомобільних доріг у Запорізькій області та
ДП «Запорізький облавтодор» доручено провести ремонтні роботи на існуючих майданчиках для приведення їх до належного технічного стану. 

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни