Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Хлібний ажіотаж оминув область

29 лютого 2008 - 15:02

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Бережний взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді, присвяченій ціновій ситуації на ринку хліба і хлібопродуктів.

Заступник міністра аграрної політики Борис Супіханов, під головуванням якого відбувався селектор, доручив керівництву облдержадміністрацій посилити контроль за використанням зерна та борошна, що надається за пільговими цінами хлібопекарським підприємствам державою для випікання сортів хліба масового вжитку, а також застосовувати всі визначені законодавством заходи для недопущення необґрунтованого зростання цін.

Олександр Бережний поінформував учасників селекторної наради про роботу, проведену в Запорізькій області зі стабілізації цінової ситуації на ринку хліба та хлібопродуктів. Так, згідно постанови Кабінету міністрів України «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади і виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)», в області встановлено граничні рівні торгових надбавок на основні продовольчі товари, обмежено рівень рентабельності виробництва борошна, запроваджено проведення декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари для суб'єктів господарювання у разі, коли такі ціни збільшуються протягом місяця на один відсоток. Щотижня проводиться моніторинг цін і аналіз наявності на споживчому ринку області основних продуктів харчування, зокрема, борошна, хліба та хлібобулочних виробів. З метою гарантованого забезпечення потреб області у продовольчому зерні пшениці, стабілізації цінової ситуації на ринку зерна, хліба і хлібопродуктів з урожаю 2007 року до регіональних ресурсів, у рахунок незнижуваного запасу, залучено 88,8 тисяч тонн продовольчого зерна пшениці (111% до запланованого).

Крім того рішенням обласної ради затверджена Програма забезпечення Запорізької області продовольчим зерном на 2007-2008 маркетинговий рік, згідно якої перераховано компенсацію відсоткової ставки залучених хлібопекарськими підприємствами у комерційних банках короткострокових кредитів на закупівлю 12,1 тис. тонн продовольчого зерна та 7,7 тис. тонн борошна на суму 926,5 тисяч гривень. Таким чином було досягнуто здешевлення вартості закупленого зерна на 3,9% та борошна – на 4,5%. У 2008 році обсяги видатків, що будуть спрямовані на ці цілі, становитимуть 4 мільйони гривень.

- Завдяки успішній реалізації комплексу заходів вдалося не допустити ажіотажного попиту та перебоїв з постачанням і наявністю борошна, хліба та хлібобулочних виробів у роздрібній торговій мережі області, підкреслив Олександр Бережний.

За підсумками наради перший заступник голови ОДА дав доручення відповідним підрозділам облдержадміністрації здійснити комплексну перевірку хлібопекарських підприємств області. Під час перевірки має бути з'ясовано, чи використовують пекарі області отримане від держави борошно та зерно, як це і належить, для випічки хлібобулочних виробів сортів масового вжитку.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»