Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завершено насування верхньої гілки автотранспортної магістралі через р. Дніпро

19 лютого 2018 - 15:41

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль перевірив хід виконання робіт четвертого пускового комплексу першої черги будівництва автотранспортної магістралі через р. Дніпро. Цей проект є одним із ключових для можливості здійснення руху автомобільного транспорту з Правого берега по балковому мосту через  р. Старий Дніпро на місцевий проїзд по о. Хортиця, що дозволить розвантажити існуючий міст Преображенського.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо остаточної готовності мостових переходів, Костянтин Бриль повідомив, що нещодавно в Укравтодорі було проведено нараду, ініціатором якої стала Запорізька облдержадміністрація.

- Останнім часом тема будівництва запорізьких мостів перейшла в площину політичного популізму. І дехто з політиків натякає, що будівництво зупинено через небажання влади працювати. Насправді затримка в тому, що минулого року архбудінспекція написала зауваження, зазначивши, що таке будівництво не може продовжуватися без коригування відповідної документації. Зважаючи на те, що проект і досі проходить експертизу, жоден підрядник не візьме на себе відповідальність працювати без документів. Ще одна проблема полягає в тому, що в проектній документації написано, що  цей мостовий перехід є «спорудою». Проте не зазначено, що він є дорогою. Більше того, не вказано,  якого значення ця магістраль - державного чи комунального. Тож лише після коригування документації ми зможемо виділяти кошти на будівництво. Зокрема, з коштів митного експерименту ми зможемо виділити 30 мільйонів гривень на завершення експертизи та проектних робіт. Проте і нині ми не сиділи склавши руки. Насування верхньої гілки автотранспортної магістралі було технологічною необхідністю. Тож ми мали її завершити, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За даними Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА, верхова гілка мосту через р. Старий Дніпро (Споруда № 4) відноситься до четвертого пускового комплексу першої черги будівництва об’єкта «Автотранспортна магістраль через р. Дніпро у м. Запоріжжя». Будівництво Споруди № 4 розпочато силами підрядної мостобудівної організації ТОВ «Підприємство «Маст-Буд» у 2013 року із зведення чотирьох капітальних опор та завезення металоконструкцій прогонової будови на будівельний майданчик. Всього згідно з проектом вага верхової гілки прогонової будови становить 3247 т.

Технологія влаштування прогонової будови Споруди №4 представляє собою комплекс поетапного поздовжнього насування зібраних секцій мосту по збудованих капітальних опорах за допомогою індивідуальних допоміжних штовхаючих пристроїв, на які встановлені сучасні гідравлічні домкрати вантажопідйомністю 500 т та опускання на опорні частини. Поздовжнє насування складалося з п’яти етапів загальною довжиною 405 метрів та є технологічно найскладнішою операцією при виконанні будівельно-монтажних робіт. Роботи з поздовжнього насування розпочато в 2014 році та за станом на 15.02.2018 року завершені на 100%.

Крім цього, до переліку першочергово необхідних робіт з ліквідації аварійної ситуації входить також виконання антикорозійного захисту металоконструкцій прогонової будови. На сьогодні силами спеціалізованого підприємства ПрАТ «Альпсервіс» нанесено антикорозійне покриття на площі 10 200 квадратних метрів, що становить 40% від необхідного обсягу.

Наостанок Костянтин Бриль наголосив, що, зважаючи на те, що є необхідність у завершенні не менш складних технологічних операцій (опускання прогонової будови; демонтаж тимчасових допоміжних металоконструкцій та завершення виконання антикорозійних робіт), украй важливим є якнайшвидше виділення коштів у розмірі 30 млн. грн. за рахунок обласного бюджету, що дасть змогу завершити ці заходи та завчасно попередити виникнення загрози техногенній безпеці.

Загальна потреба коштів на завершення робіт по четвертому пусковому комплексу першої черги будівництва орієнтовно становить 190 млн. грн.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області