Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Навчальний рік усі освітні заклади завершать вчасно

13 березня 2018 - 14:46

Особливості діяльності закладів освіти області у 2017-2018 навчальному році обговорили учасники наради, яка відбулася під керівництвом  голови облдержадміністрації Костянтина Бриля.

Як зазначив заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віктор Захарчук, протягом І семестру та на початку II семестру навчального року ряд територій та закладів освіти призупиняли навчально-виховний процес через різні причини: перевищення порогу захворюваності на ГРВІ та грип, складні погодні умови та інше.

На сьогодні керівників органів управління освітою райдержадміністрацій, міськвиконкомів, уповноважених в управлінні освітою об’єднаних територіальних громад, керівників усіх закладів освіти в області, у тому числі професійно-технічної,  зобов’язано забезпечити організоване завершення 2017-2018 навчального року  відповідно до діючих нормативних документів. При цьому необхідно забезпечити  надолуження пропущеного навчального матеріалу шляхом інтенсифікації освітнього процесу, використання дистанційної форми навчання тощо. Заклади вищої освіти самостійно мають визначити форми навчання та  організації освітнього процесу.

- Завершення 2017-2018 навчального року в усіх закладах освіти і науки області буде здійснюватися відповідно до законодавчих та нормативних актів у галузі освіти, тобто вчасно, - підкреслив Віктор Захарчук.

Учасники наради також розглянули стан розвитку освітнього простору регіону. Так, відповідно до наказу Міністерства освіти і науки та за підтримки Благодійного Фонду Порошенка з липня 2016 року в області здійснюється науково-педагогічний експеримент «Розвиток інклюзивного освітнього середовища у Запорізькій області», за результатами якого в 2017-18 навчальному році створено 35 інклюзивних груп у 27 закладах дошкільної освіти, 253 класи в 121 закладі загальної середньої освіти. Загалом загальну середню освіту в інклюзивних класах шкіл  здобувають 395 дітей з особливими освітніми потребами.

Збережено та забезпечено результативну роботу 60 закладів позашкільної освіти області. Кількість гуртків з 2013 року зросла із 2245 до 3472 у 2017 році, а чисельність гуртківців - відповідно з 49 723 осіб до 52 893 осіб. На базі загальноосвітніх навчальних закладів створено 3 184 гуртки, які відвідують понад 52 тисяч дітей.

Після проведення реорганізації та створення багатопрофільних центрів в області функціонує 31 заклад професійної (професійно-технічної) освіти з контингентом 12,5 тисячі учнів. Підготовка кваліфікованих робітників здійснюється  зі 140 професій в семи галузях.

На території області здійснюють науково-педагогічну діяльність 11 закладів вищої освіти III-IV рівнів акредитації (університети, академії, інститути) з контингентом 38,5 тисячі студентів та 32 заклади вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації (коледжі, технікуми) з контингентом 17,5 тисячі студентів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни