Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Гральні заклади вчили протидіяти відмиванню "брудних" коштів

28 березня 2008 - 16:09

Одним із основних завдань Регіонального відділу Держфінмоніторингу у Запорізькій області є участь в реалізації державної політики шляхом співпраці з державними та правоохоронними органами у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів та фінансуванню тероризму.

Крім того, постійно здійснюється координація та методичне забезпечення діяльності суб'єктів, проводиться аналіз ефективності заходів, що вживаються ними в для запобігання та протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

До таких суб'єктів, крім банків, кредитних спілок, страхових компаній та інших фінансових посередників, належать також й гральні заклади, які постійно знаходяться в полі зору Міжвідомчої робочої групи щодо дотримання ними вимог законодавства.

За 2007 рік органами прокуратури за результатами проведених перевірок внесено 23 приписи, винесено 7 протестів.

За матеріалами, що надійшли до Регіонального відділу, у діяльності керівників двох гральних закладів виявлено ознаки правопорушень, за які вони притягнуті до адміністративної відповідальності вказаних осіб.

(Всього за 2007 рік Регіональним відділом порушено 14 справ про адміністративні правопорушення).

Але Регіональним відділенням не лише виявляються порушення, а й проводиться робота щодо їх попередження. А саме, проведено навчальний семінар на тему: «Практичне застосування суб'єктами первинного фінансового моніторингу – гральними закладами законодавства України в сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом та фінансуванню тероризму».

Особлива увага приділялась обговоренню Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з організації та утримання тоталізаторів, гральних закладів у нашій області. Найбільшу дискусію викликало питання практичного втілення гральними закладами Ліцензійних умов, прийнятих облдержадміністрацією у лютому поточного року.

Начальник Регіонального відділу Держфінмоніторингу у Запорізькій області Лілія Кривонос поінформувала учасників семінару щодо змін у законодавстві. Зокрема, найближчим часом очікується ряд змін, які, крім іншого, забезпечать гральні заклади державним регулятором – Міністерством фінансів України.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві