Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Племзавод «Степний» став наочним прикладом ефективного молочного виробництва для тваринників з усієї України

23 березня 2018 - 14:19

На базі племзаводу «Степний», що у Кам’янсько-Дніпровському районі, відбувся республіканський семінар на тему «Як ефективно збільшити надої та зменшити витрати при виробництві молока» за участю Української корпорації «Тваринпром», чеської компанії «Текро», німецької компанії «Байєр», науковців, керівників і спеціалістів сільгосппідприємств.   Організаційну підтримку його проведення забезпечив Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Це сільгосппідприємство невипадково вибрано для проведення  семінару республіканського рівня,  адже  є багаторічним  лідером у регіоні по веденню молочної галузі.  Тому учасники  семінару мали  можливість  не лише  розглянути питання ефективного ведення молочного виробництва, а й безпосередньо ознайомитися з їх упровадженням у господарстві Зокрема, мова йшла про  електронну систему моніторингу ветеринарного благополуччя в скотарстві, утримання, доїння, лікування та репродуктивної функції дійної череди корів, ефективну годівлю корів та їх утримання, удосконалення технології заготівлі кормів тощо.

Після пленарної частини учасники семінару оглянули молочний комплекс, новий корівник, доїльний зал, комбікормовий завод, ознайомилися з умовами зберігання та використання кормів. Господарі також запропонували  дегустацію молочної та м'ясної продукції, яка виробляється в господарстві.

Племзавод «Степний»  входить до Асоціації виробників молока в Україні та Української корпорації «Тваринпром». У господарстві з кожним роком збільшується виробництво молока та м'яса, нарощується поголів’я великої рогатої худоби та свиней, зростає продуктивність дійної череди корів.

При цьому господарство має статуси племінного заводу з вирощування поголів'я великої рогатої худоби української чорно-рябої молочної породи та племінного заводу з вирощування поголів'я свиней породи великої білої, ландрас та дюрок, забезпечує племінним поголів'ям не тільки потреби регіону, а також реалізує за його межі.

Минулого року вперше в області на базі саме цього господарства відбувся «Національний день ферми», в якому взяли участь керівники та спеціалісти молочнотоварних ферм з усіх регіонів України.

На ХI Міжнародному молочному конгресі, який відбувся нещодавно у м. Київ, генеральний директор племзаводу «Степний» Анатолій Волков за вагомий внесок у розвиток молочного скотарства України отримав нагороду за найвищу молочну продуктивність.

Підбиваючи підсумки семінару, Анатолій Волков наголосив, що досягнення господарства стали можливими завдяки впровадженню передових методів господарювання, практичному застосуванню останніх досягнень науки і техніки, активному використанню новітніх технологій, що в свою чергу дозволяє піднімати життєвий рівень сільського населення.

У свою чергу, учасники семінару висловили вдячність організаторам заходу не тільки за високий рівень його проведення, а також за отриманий навчально-інформаційний матеріал, наочну  і практичну  інформацію.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві