Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівникам територій доручено посилити позовну роботу щодо стягнення заборгованості за послуги ЖКГ у судовому порядку

12 квітня 2018 - 15:16

Стан розрахунків населення за житлово-комунальні послуги розглянули учасники обласної селекторної наради, яку провів директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Віталій Литвиненко.

Посадовець повідомив, що рівень розрахунків населення за всі види житлово-комунальних послуг за станом на 01.03.2018 становить 62,4%, що на 9,1% більше у порівнянні  з 01.02.2018.  Таким чином,  борг населення продовжує зростати і на кінець звітного місяця  досяг  2,063 млрд. грн., що на 162 млн. грн. більше у порівнянні з початком лютого. Лише у Більмацькому та Розівському районах  рівень розрахунків населення  перевищив 100%.

За послугу з централізованого опалення та гарячого водопостачання населення розрахувалося на  62,5%, що на 14,2% вище у порівнянні з минулим місяцем. Борг населення  становить 892,3 млн. грн., що на 62 млн. грн. більше у порівнянні з 01.02.2018.

Рівень розрахунків населення області за послугу з водопостачання та водовідведення становить 91,4 %, що на 3,5 % менше, ніж у лютому. Накопичено борг на  111,3 млн. грн., що на 3,2 млн. грн. більше.

За даними ПАТ «Запоріжгаз», рівень розрахунків безпосередньо населення області за спожитий природний газ становить 50%,  у зв’язку з чим заборгованість зросла до  206,3 млн. грн., що у порівнянні з лютим більше на 92,9 млн. грн.

- На сьогодні ситуація з розрахунками населення за житлово-комунальні послуги досить негативна, тому прошу керівників територій вжити заходів  для активізації  роботи підприємств житлово-комунального господарства  щодо  покращення стану розрахунків. Необхідно укласти з боржниками договори на реструктуризацію боргу, постійно проводити роз’яснювальну роботи з боржниками та  позовну роботу щодо стягнення заборгованості у судовому порядку, - наголосив, підбиваючи підсумки, Віталій Литвиненко.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів