Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Діти переселенців інтегруються в запорізьку громаду за допомогою гри у футбол

19 квітня 2018 - 16:31

У місті Запоріжжя стартував соціальний проект «Відкриті уроки футболу» («Open Fun Football Schools»), який реалізується під патронатом Федерації футболу України спільно із Запорізькою обласною федерацією футболу.

Проект залучає і створює міжсекторальні мережі серед громадських об’єднань, шкіл, батьків, органів місцевого самоврядування, поліції, психологів, які спільними зусиллями сприяють взаємодії та соціальній інтеграції внутрішньо переміщених дітей і молоді з Донбасу і Криму в середовище однолітків із приймаючих громад за допомогою гри у футбол.

Начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталя Власова привітала гостей та учасників проекту та зазначила, що саме футбол сприяє вихованню миру і дружби в колективі: «Футбол – це командна гра, яка вчить  бути не байдужими,  терпимими, йти на компроміс, мати сміливість брати відповідальність на себе і разом з тим покладатися на команду».

У 2018 році до проекту залучені 17 місцевих громад у Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Одеській і Київській областях, де проводяться такі основні активності: створення волонтерської мережі і навчання волонтерів у рамках зустрічей, воркшопів і семінарів; проведення масових п’ятиденних фестивалів футболу; надання школам, які беруть участь у проекті, спортивного інвентарю та обладнання, а волонтерам і дітям-учасникам – екіпірування; проведення в регіонах масово-спортивних заходів; упровадження освітнього підходу «спорт + школа + поліція» у шкільні заходи для дітей та батьків.

Фестиваль «Відкриті уроки футболу» реалізується в рамках підтримки Європейським Союзом громадянського суспільства, органів місцевої влади та прав людини в Україні. Основними виконавцями проекту виступають Асоціація крос-культурних проектів у Данії, Федерація футболу України, Всеукраїнська фундація «Захист прав дітей», StreetFootballWorld у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Національною поліцією України в Запорізькій області.

Проект націлений не на досягнення спортивного результату, а на отримання радості від гри незалежно від рівня здібностей дитини. Він залучає до спільної участі всіх бажаючих, і не лише майбутніх гравців, а й майбутніх волонтерів і соціально активних громадян.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області