Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Гра «Сокіл» загартовує козацький дух та виховує патріотизм

11 червня 2018 - 15:31

На базі Запорізького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник» відбулося урочисте відкриття ІІ обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної спортивної гри українського козацтва «Сокіл» («Джура»). Привітали майбутніх захисників заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віктор Захарчук.

Гра проводиться з метою виховання в учнівської молоді любові до рідного краю, формування національної свідомості та почуття патріотизму. У 2018 році Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») присвячується 100-річчю Української революції 1917–1921 років.

У Запорізькій області протягом 2017/2018 навчального року відбулися районні та міські етапи цієї патріотичної гри, переможці яких вибороли право представляти свої території на обласному рівні. Тепер визначиться переможець обласного етапу - команда, яка   представлятиме  Запорізьку область у серпні 2018 року на всеукраїнському рівні.

Цього року на плацу  обласного етапу вишикувалися 37 команд, у складі яких 400 учасників з різних куточків Запорізької області.

- Сьогодні така велика кількість джур на цьому плацу та поважне зібрання гостей свідчить про те, що за три роки гра набула масового характеру на теренах Запорізької області, дала позитивний резонанс як у молодіжному середовищі і серед  педагогів, так і на рівні центральних та місцевих органів влади. Попереду на  вас чекає дуже напружена та цікава конкурсна програма гри, яка проводиться в умовах, наближених до польових – шляхом таборування, і спрямована на здобуття вами відповідних навичок та вмінь із стройової підготовки, стрільби з пневматичної зброї, визначення рівня знань з військової історії України, сучасних Збройних Сил України, надання першої долікарської допомоги, виконання рятувальних робіт та виявлення витривалості й відваги. Бажаю вам, майбутні захисники нашої держави, гідно представити свої райони та заклади освіти Запорізького краю на обласному етапі, підтвердити, що в душі кожного юного українця живе козак, який нічого не боїться і готовий  захищати рідну землю. Саме тут ви отримаєте національно-патріотичні цілі, вміння, дізнаєтесь багато цікавого. Отримайте від гри  все найкраще –  мужність, патріотизм та дружбу, - зазначив у вітальному слові Едуард Гугнін.

Упродовж п’яти  днів на учасників чекають численні змагання та випробування, насичена культурна та спортивна програма. Кожен загін буде виборювати право представляти Запорізьку область на всеукраїнському етапі гри, який відбудеться з 02 по 15 липня 2018 року на Київщині у Переяславі-Хмельницькому.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України