Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Спеціалісти племінної справи підвищують кваліфікацію на всеукраїнських навчаннях

11 червня 2018 - 16:23

Для спеціалістів з різних областей України, що виконують роботу з племінної справи у тваринництві, на базі державного навчального закладу «Школа підвищення кваліфікації спеціалістів по розведенню сільськогосподарських тварин та племінній справі» у м. Бровари Київської області було організоване тематичне навчання. Ініціатором заходу виступило Міністерство аграрної політики та продовольства України разом із Національним об’єднанням по племінній справі у тваринництві «Укрплемоб’єднання» та Інститутом розведення і генетики тварин імені М. В. Зубця НААН України.

Представники Департаменту агропромислового розвитку Запорізької облдержадміністрації, племінних підприємств та племінних репродукторів з розведення та вирощування поголів’я великої рогатої худоби також взяли участь у спеціалізованих навчаннях. У рамках заходу фахівці обговорили актуальні питання  галузі молочного та м'ясного скотарства України, племінного обліку у скотарстві, генетики, селекції у тваринництві тощо.

Директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Поляков наголосив, що підвищення кваліфікації та професійного рівня працівників з племінної справи у тваринництві має велике значення у їх роботі.

Адже для досягнення високих показників у виробництві продукції тваринництва потрібна не тільки повноцінна годівля сільськогосподарських тварин і птиці, їх комфортне утримання, а й якісна селекційно-племінна робота. Тільки за минулий рік продуктивність дійної череди корів у регіоні зросла на 474 кг і склала 5170 кг, а виробництво молока у сільськогосподарських підприємствах збільшено більше ніж на три тисячі тонн.

Відзначимо, учасники навчання також взяли участь у роботі ХХХ Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2018», що відбулася минулого тижня в Києві. Відвідувачів особливо зацікавила експозиція племінного поголів’я сільськогосподарських тварин і птиці племінних господарств України, в тому числі племінного заводу ПрАТ «Племзавод «Степний», що працює у Кам`янсько-Дніпровському районі Запорізької області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні