Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі освітяни організували відпочинок для дітей із «сірої зони»

12 червня 2018 - 08:42

За активного сприяння керівництва Запорізької облдержадміністрації, освітян регіону та об’єднання автоперевізників організовано безкоштовний двотижневий відпочинок для учнів середніх та старших класів Тошківського навчально-виховного закладу на узбережжі Азовського моря в Бердянській школі-інтернаті. Це стало можливим завдяки тому, що запорізькі освітяни протягли руку допомоги дітям зі Сходу України. Цю ініціативу  підтримали представники влади та просто небайдужі запоріжці.

У рамках проекту «Допомога йде» 30 дітей із смт Тошківка Луганської області у супроводі представників Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації, Національної поліції, за спільної стратегічної ініціативи «Допомога Схід» командування Об’єднаних сил та генерал-лейтенанта Сергія Наєва виїхали на відпочинок у мовному таборі «Україна єдина» до м.Бердянська. Поки діти були в дорозі, вихованці Бердянської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату підготували для них солодкий подарунок – «Серце Азова».

Подолавши нелегку довгу дорогу у 470 км, учні Тошківського НВК прибули на берег Азовського моря, де їх радо зустріли вихованці та колектив  Бердянської школи-інтернату. Наразі гості з «сірої зони» вже встигли розташуватися в затишних кімнатах і познайомилися з морем. Протягом усього відпочинку вони будуть залучені до різноманітної програми: екскурсії-знайомства з м. Бердянськом, відвідування пам`ятних місць, розважальні програми, майстер-класи, тренінги і, звичайно, відпочинок та оздоровлення на березі моря. Крім цього, заплановано відвідування дітворою дельфінарію «Немо» та зоопарку.

За словами голови Запорізької облдержадміністрації Костянтина Бриля, це перший проект щодо відпочинку дітей із «сірої зони», який організовано в найкоротші терміни запорізькими освітянами.

- Хочу нагадати, що цей проект здійснюється вперше і був запланований лише два тижні тому, під час зустрічі з командуванням Об’єднаних сил. Тоді в рамках акції «Подаруй дитині з Донбасу книжку українською мовою» в Запорізькій області було зібрано більше 2 тисяч примірників книг українською. Всі вони були передані учням із «сірої зони» напередодні Дня захисту дітей. Та запорізькі освітяни не зупинилися на цьому і успішно в найкоротші терміни організували відпочинок для наших земляків. Тож хочу подякувати всім, хто відгукнувся на цю ініціативу, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні