Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі спортсмени підкорюють п’єдестали Європи та світу

13 червня 2018 - 13:42

В облдержадміністрації відбулася прес-конференція за участю бронзової призерки етапу Кубка світу з веслування на байдарках та каное Людмили Бабак та бронзового призера чемпіонату Європи з самбо Станіслава Бондаренка.

Як розповіла начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова, наприкінці травня у Португалії відбувся етап Кубка світу з веслування на байдарках та каное, у якому взяли участь більше 400 учасників із 20 країн світу. Наша спортсменка Людмила Бабак виборола дві перемоги. Слід зазначити, що Людмила була запрошена Міжнародною федерацією веслування  на байдарках та каное на Кубок світу за результатами виступів 2017 року, де дівчина увійшла до топ-5 жінок каноїсток.

У перший день спортсменка  перемогла у короткій гонці (3,6 км) з результатом 19:31,51 хв., випередивши найближчого конкурента на 1 хвилину 28 секунд; у другій довгій гонці (15,4 км.) прийшла до фінішу з результатом 1:48,00,94 г., випередивши суперника на 19,29 хв.

Крім цього, у минулі вихідні Людмила дебютувала на чемпіонаті Європи з веслування на байдарках та каное в спринті в Сербії, де в останній день змагань завоювала «бронзу» на дистанції 5000 метрів у каное-одиночці з результатом 27:02,130.

Вихованець заслуженого тренера України Андрія Бондарчука Станіслав Бондаренко привіз бронзову нагороду з чемпіонату Європи з самбо у ваговій категорії +100 кг, що відбувся у Греції наприкінці травня. Борець укотре підтвердив своє спортивне звання «Майстер спорту України міжнародного класу» з самбо. Варто зазначити, що в чемпіонаті Європи брали участь 300 спортсменів із 15 країн.

Спортсмен розповів, що не так давно почав займатися таким видом спорту як самбо. За його плечима не одна перемога на чемпіонатах з дзюдо, він і зараз утримується у двадцятці кращих дзюдоїстів світу. А недавно вирішив спробувати свої сили в самбо і на чемпіонаті Європи виборов призове місце.

На завершення спілкування Наталія Власова привітала спортсменів та вручила їм грамоти облдержадміністрації за наполегливу копітку щоденну роботу, результатом якої є вдалі виступи на чемпіонатах світу та Європи. Крім цього, від імені голови облдержадміністрації Костянтина Бриля посадовець передала Людмилі Бабак сертифікат на отримання спортивного човна, якого так потребує дівчина. Наразі на порталі ProZorro проводяться тендерні торги, після  завершення яких  переможець тендеру передасть Людмилі   човен.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області