Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Рейтинг І кв. 2018: лідер - Запорізький район, аутсайдер - Великобілозерський

18 червня 2018 - 09:42

Департаментом економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації підбито підсумки комплексної оцінки (рейтингу) результатів соціально-економічного розвитку міст і районів Запорізької області за січень-березень 2018 року.

Розрахунки комплексної оцінки (рейтингу) здійснено за 28 показниками (для міст обласного значення – за 23 показниками), які сформовані за сімома напрямами діяльності (для міст обласного значення – за шістьма напрямами).

Так, за напрямом «промисловість та розрахунки за енергоносії (п’ять показників)» рейтинг очолили: серед районів – Розівський, Приазовський, Пологівський; останнє місце посів Великобілозерський район; серед міст обласного значення – Енергодар, Запоріжжя і Бердянськ; на останньому місці – м. Мелітополь.

За напрямом «розвиток сільського господарства» (п’ять показників) до трійки лідерів увійшли: Оріхівський, Великобілозерський і Гуляйпільський райони; останнє місце посів Василівський район.

За підсумками діяльності в напрямі «державні фінанси» (шість показників) лідирують: серед районів – Пологівський, Василівський та Гуляйпільський; на останньому місці – Михайлівський район; серед міст обласного значення – Енергодар, Мелітополь і Бердянськ; останнє місце – Токмак.

За напрямом «споживчий ринок» (два показники) до трійки лідерів увійшли: серед районів – Пологівський, Василівський і Оріхівський; аутсайдер – Чернігівський район; серед міст обласного значення лідирують Запоріжжя, Мелітополь, Бердянськ; останнє місце – Токмак..

За напрямом «населення та ринок праці» (шість показників) найвищих показників досягли: серед районів – Токмацький, Запорізький і Бердянський; найнижчі – у Приморському районі; серед міст обласного значення – Енергодар, Запоріжжя і Мелітополь; на останньому місці – Токмак.

За напрямом «житлово-комунальне господарство та будівництво житла (два показника) трійку лідерів очолили: серед районів – Запорізький, Мелітопольський і Якимівський; серед міст обласного значення – відповідно Бердянськ, Запоріжжя і Мелітополь; останнє місце – Токмак..

За напрямом «захист прав дитини» (два показника) серед районів лідирують Розівський, Чернігівський та Гуляйпільський; на останньому місці – Мелітопольський район; серед міст обласного значення – лідери Бердянськ, Токмак і Енергодар; останнє місце – Запоріжжя.

Підсумкова комплексна оцінка (рейтинг) результатів соціально-економічного розвитку районів Запорізької області за січень-березень 2018 року виглядає таким чином:

Група лідерів:

1 місце

Запорізький район

2 місце

Пологівський район

3 місце

Розівський район

Група аутсайдерів:

17 місце

Чернігівський район

18 місце

Новомиколаївський район

19 місце

Михайлівський район

20 місце

Великобілозерський район

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю



 

Читайте також

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров