Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Глава держави передав Збройним Силам України новітні зразки сучасної техніки, виробленої на заводі «Іскра»

22 червня 2018 - 19:24

Під час робочої поїздки до Запоріжжя Президент Петро Порошенко відвідав Науково-виробничий комплекс «Іскра» та поспілкувався з колективом підприємства. Глава держави наголосив, що продукція заводу відіграє важливу роль у захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та подякував трудовому колективу за сумлінну працю і високий професіоналізм.

Глава держави підкреслив, що дуже важливим є той факт, що це високотехнологічне військове виробництво базується на використанні  українських комплектуючих або виготовлених у співпраці з країнами-партнерами України. І додав, що пріоритетним має бути забезпечення українського війська і лише потім – військово-технічний експорт.

- У першу чергу ми маємо задовольнити українські Збройні Сили. Тому ми виділяємо 5% ВВП для оснащення ЗСУ, чого ніколи не було в історії України. 1,5 млрд. доларів, які були вкрадені у народу України попередньою владою, йдуть не лише на обладнання комфортабельних гуртожитків для військових, а й на закупівлю найсучаснішого озброєння, яке виготовляється військово-промисловим комплексом України. Завдяки пріоритетності підтримки вітчизняного ВПК вдалося розробити і запустити у виробництво наші контрбатарейні станції, які  за своїми характеристиками вищі за ті, що нам пропонують на зовнішніх ринках. Це ж стосується і радіолокаційних станцій у форматі 3D. Ця перлина ВПК України відіграє надзвичайно важливу роль у забезпеченні обороноздатності держави, - сказав Петро Порошенко про Науково-виробничий комплекс «Іскра».

Президент також наголосив на важливості завантаження підприємств ВПК на 100% для Збройних Сил України.  Закон «Про національну безпеку України», який учора був ухвалений Верховною Радою, гарантуватиме бюджетне фінансування ВПК на найближчі роки.

- Наш головний капітал – це люди, це робочі руки. Саме завдяки вам, вашій праці, вашому колективу – унікальному колективу, який було збережено в надважких умовах. Внесок кожного з вас в обороноздатність країни не менший, ніж внесок солдата на передовій, внесок дипломата, який забезпечує світову коаліцію на підтримку України. Ви зробили неможливе – в такі короткі терміни відновили виробництво. Там, де виробництво залишилося на окупованих територіях, ви врятували документацію, врятували досвід. Прийняли до себе в колектив конструкторів. І все зробили для того, щоб обороноздатність держави не була меншою. Ваш внесок в обороноздатність країни надзвичайно великий, - сказав Петро Порошенко та подякував колективу за самовіддану роботу.

 

За матеріалами офіційного інтернет-представництва Президента України

Читайте також

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий