Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перехідний приз Мартиненка на жнивах вибороли оріхівські хлібороби

10 липня 2018 - 10:32

В області завершилася друга п’ятиденка змагань колективів збиральних ланок за найвищу продуктивність праці на приз заслуженого механізатора України Івана Мартиненка. За її підсумками перехідний приз вручено колективу комбайнового екіпажу СФГ «Міраж» Оріхівського району, яким керує Віталій Хоменко. Привітали комбайнерів з трудовою перемогою заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Ясинецький та голова обласного комітету профспілок працівників агропромислового комплексу Людмила Отращенко.

За п’ять днів колективом екіпажу у складі комбайнера Сергія Трофименка та Андрія Омельчака на комбайні «ДОН-1500Б» скошено 175 гектарів озимої пшениці і намолочено 787,5 тонн зерна при середній урожайності 45 центнера з одного гектара. Середньоденну норму виробітку виконано на 185 %.

За станом на 9 липня на полях області обмолочено 451 тис. га ранніх зернових і зернобобових культур (52 % до прогнозу), намолочено 1210 тис. тонн зерна нового врожаю. Середня врожайність на сьогодні складає 22,6 центнера з гектара, в тому числі врожайність озимої пшениці – 24,3 ц/га, озимого ячменю – 27,0 ц/га, ярого ячменю – 16,8 ц/га, гороху – 11,4 центнер з одного гектара. Озимий та ярий ріпак скошено на площі 22,1 тис. га, намолочено 40 тис. тонн із середньою врожайністю 17,9 ц/га. Середня врожайність ранніх зернових та зернобобових культур на звітну дату на 4,3 центнера нижче, ніж у минулому році.

Збирання ранніх зернових культур в області триває.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів