Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перехідний приз Мартиненка на жнивах вибороли оріхівські хлібороби

10 липня 2018 - 10:32

В області завершилася друга п’ятиденка змагань колективів збиральних ланок за найвищу продуктивність праці на приз заслуженого механізатора України Івана Мартиненка. За її підсумками перехідний приз вручено колективу комбайнового екіпажу СФГ «Міраж» Оріхівського району, яким керує Віталій Хоменко. Привітали комбайнерів з трудовою перемогою заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Ясинецький та голова обласного комітету профспілок працівників агропромислового комплексу Людмила Отращенко.

За п’ять днів колективом екіпажу у складі комбайнера Сергія Трофименка та Андрія Омельчака на комбайні «ДОН-1500Б» скошено 175 гектарів озимої пшениці і намолочено 787,5 тонн зерна при середній урожайності 45 центнера з одного гектара. Середньоденну норму виробітку виконано на 185 %.

За станом на 9 липня на полях області обмолочено 451 тис. га ранніх зернових і зернобобових культур (52 % до прогнозу), намолочено 1210 тис. тонн зерна нового врожаю. Середня врожайність на сьогодні складає 22,6 центнера з гектара, в тому числі врожайність озимої пшениці – 24,3 ц/га, озимого ячменю – 27,0 ц/га, ярого ячменю – 16,8 ц/га, гороху – 11,4 центнер з одного гектара. Озимий та ярий ріпак скошено на площі 22,1 тис. га, намолочено 40 тис. тонн із середньою врожайністю 17,9 ц/га. Середня врожайність ранніх зернових та зернобобових культур на звітну дату на 4,3 центнера нижче, ніж у минулому році.

Збирання ранніх зернових культур в області триває.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області