Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Органам української юстиції - 100 років

13 липня 2018 - 13:34

З нагоди 100-літнього ювілею української  юстиції у концертній залі ім. М.І. Глінки відбулися урочисті збори, у яких взяв участь голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

- Історія органів української юстиції пов’язана з історією зародження української державності. Біля її витоків стояла Українська Центральна Рада. Нині Мін'юст є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади із забезпечення реалізації державної правової політики і виконує чимало важливих завдань. Так, у 2017 році Кабінет Міністрів України ухвалив 2,5 тисячі рішень, кожне з яких було проаналізовано спеціалістами Міністерства юстиції. Стратегічними пріоритетами юстиції залишаються: забезпечення верховенства права; реалізація державної правової політики; мінімізація корупційних ризиків та поліпшення бізнес-клімату в Україні. Наша запорізька юстиція допомагає, щоб в області панувала соціальна справедливість. Як приклад можу навести останню ситуацію зі створенням антирейдерського штабу, який за сприяння органів юстиції унеможливив захоплення майна наших аграріїв. Загалом уже 100 років українська юстиція стоїть на захисті прав та інтересів людини і держави. Тож дякую вам за щоденну працю та відповідальність, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

З нагоди ювілею очільник регіону вручив нагороди представникам галузі. Так, за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у реалізацію державної правової політики, забезпечення законності прав людини та з нагоди 100-річчя з дня утворення Міністерства юстиції медаллю «За розвиток Запорізького краю»  нагороджено начальника Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Сергія Васильцова.

Грамотою Запорізької обласної державної адміністрації нагороджено головного спеціаліста Запорізького міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану ГТУ юстиції у Запорізькій області Наталю Гонтарюк; завідувача П’ятої Запорізької державної нотаріальної контори Вікторію Кисельову та головного спеціаліста відділу організації та контролю за виконанням рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Ірину Куприкову.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів