Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область готується до відзначення Дня незалежності України

17 липня 2018 - 09:49

Запорізька область готується до відзначення Дня незалежності України

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації затверджено План обласних заходів щодо підготовки та проведення відзначення 27-ї річниці незалежності України.

Центральні урочистості та театралізований концерт з нагоди Дня незалежності України заплановано провести у м. Запоріжжя 22 серпня за участю керівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад, учасників антитерористичної операції, волонтерів, представників політичних партій, громадських організацій, інтелігенції, духовенства.

Безпосередньо у день свята - 24 серпня  в обласному центрі відбудеться виставка військової техніки, урочистий марш військових підрозділів Запорізького гарнізону і правоохоронних органів, святковий концерт і народні гуляння.

Документом доручено забезпечити проведення урочистих заходів, мітингів, демонстрацій у містах обласного значення, районних центрах, інших населених пунктах області, а також  покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховання видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у XX столітті, учасників Революції Гідності та антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Традиційно 23 серпня відзначатиметься  День Державного Прапора України. З цієї нагоди відбудеться урочиста церемонія  підняття Державного Прапора України у м. Запоріжжя та загальнонаціональна хвилина мовчання в пам’ять про загиблих воїнів – захисників України.

Крім цього, заплановано підняття Державного Прапора України на найвищій точці Запорізької області – вежі телевізійного ретранслятора у сел. Комиш-Зоря Більмацького району.

У рамках підготовки місцевим органам влади слід забезпечити проведення благоустрою населених пунктів, упорядкування об’єктів культурної спадщини, пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховання видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у XX столітті, загиблих учасників Революції Гідності, антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях;  активізувати роботу з проведення  інформаційних, наукових, просвітницьких, культурних та інших заходів, присвячених історії здобуття Україною незалежності та 27-й річниці цієї знаменної події, з нагоди 100-річчя відродження української державності, враховуючи значення Української революції 1917 - 1921 років для проголошення Україною незалежності у 1991 році, а також вшановуючи тисячолітню історію національного державотворення.

У місцях постійної або тимчасової дислокації військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України рекомендовано провести святкові концерти, виступи художніх колективів, демонстрації фото- та відеоматеріалів, присвячених мужності та героїзму українських солдатів у зоні проведення антитерористичної операції.

Представникам релігійних конфесій запропоновано провести молебні за  Україну.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю 

 

Читайте також

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області