Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада на місцях має поспішати з освоєнням освітньої субвенції

17 липня 2018 - 16:00

Під головуванням Віце-прем’єр-міністра В’ячеслава Кириленка відбулася селекторна нарада щодо реалізації концепції Нової української школи за участю керівників облдержадміністрацій та представників органів управління освіти і науки. Запорізьку область представляв заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін.

- Проект Нової української школи є пріоритетним для Уряду, який готувався Міністерством освіти не один рік. І вже через півтора місяця діти підуть у зовсім нову школу, особливо будуть відчутні зміни саме для першокласників. Чим більше ми отримуємо звітів з регіонів щодо роботи, яка виконується на місцях, тим більше хвилювань у нас виникає. Урядом цього року виділено 998,7 млн. грн. освітньої субвенції, і наразі постає проблема, що на територіях ці кошти не освоюються, - зазначив Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко.

Заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей окреслив ризики, що можуть виникнути на початку навчального року. Посадовець акцентував увагу на ризику стосовно впровадження новітнього освітнього простору, достатньої кількості підручників для першокласників та виплати заробітної плати вчителям.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич наголосила, що створення умов для навчання дітей – основне повноваження місцевих органів влади, але держава підтримає їх на цьому шляху.

За повідомленням Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, у Запорізькій області на закупівлю дидактичних матеріалів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів згідно з переліком, затвердженим Міністерством освіти і науки України,  на умовах співфінансування територій розподілено кошти субвенції в обсязі 38 360,9 тис. грн., з них уже витрачено 2 153,983 тис. грн. Наразі територіями проводяться процедури закупівель. За станом на 01.07.2018 заборгованість з виплати заробітної плати  педагогічним працівникам  відсутня.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями