Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фестиваль “Ми – українські» відроджується після шестирічної перерви

13 серпня 2018 - 12:50

У м. Приморськ під головуванням керівника апарату облдержадміністрації Зінаїди Бойко відбулося засідання оргкомітету Всеукраїнського фестивалю національних спільнот “Ми - українські - We are  Ukrainian».

У заході взяли участь директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА Владислав Мороко,  голови Приморської райдержадміністрації та районної ради Сергій Белічев та Олег Ніколенко, представники  органів місцевого самоврядування та громадськості.

Зінаїда Бойко зазначила, що кожна територія має свою візитну картку, як наприклад Запоріжжя – фестиваль  «Покрова на Хортиці.  У м. Приморськ  20 років тому було започатковано фестиваль національних культур  «Ми – українські», який з певних причин в останні роки не проводився. Та зважаючи на те, що місто  має потужний туристичний потенціал,  фестиваль   «Ми – українські» має відродитися і розвиватися.

Фестиваль  «Ми -українські - We are  Ukrainian»  відроджується після шестирічної перерви, тож  члени оргкомітету розглянули нову його концепцію та формат проведення. На думку Владислава Мороко,  фестиваль став  важливим  іміджевим заходом для області, що об’єднує національні спільноти України,  а в перспективі має  вийти   на міжнародний статус.

Голова Асоціації національних меншин Запорізької області Науфаль Хамдані презентував логотип фестивалю, який  учасники зібрання  затвердили одноголосно. За підсумками засідання були надані протокольні доручення щодо запрошення художніх колективів, учасників та почесних гостей, визначення локацій фестивалю та його заходів тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області