Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі першачки отримали електронні книжки від обласної влади

29 серпня 2018 - 12:40

З нагоди прийдешнього Дня знань в обласному академічному театрі юного глядача у рамках акції «Першокласник», що проводиться п’ятий рік поспіль, відбувся урочистий захід. Тут зібралися діти з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, діти, які навчатимуться за інклюзивною формою, а також діти загиблих бійців АТО, які йдуть у перший клас, із Василівського, Вільнянського, Запорізького, Михайлівського районів та міста Запоріжжя.

До привітання  майбутніх першачків долучилися заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін та заступник голови обласної ради Владислав Марченко.

- Дуже приємно бачити таку велику кількість дітей, ваші запальні очі і водночас розуміти, що саме ваш вік, майбутні першокласники, є найкращим. Шановні батьки, дякую вам за самовідданість у виконанні настільки відповідальної місії. Нехай ваші діти ростуть здоровими, розумними, талановитими і щасливими, радують вас і прославляють наш рідний край. За цими дітьми – майбутнє України. Зі святом, - привітав гостей у залі Едуард Гугін.

За даними  Департаменту  соціального захисту населення облдержадміністрації, в цьому році йдуть до першого класу вісім дітей із сімей загиблих учасників АТО та 154 дитини, які навчатимуться за інклюзивною формою.

За рахунок коштів обласного бюджету для всіх першокласників із сімей загиблих учасників АТО та для 38 % першокласників, які навчатимуться за інклюзивною формою,  придбано 64 електронні книжки на загальну суму близько 140 тис. грн. Але до кінця поточного року, до Дня Святого Миколая, новорічних та різдвяних свят, планується забезпечити електронними книжками всіх дітей, які в цьому році будуть вчитися  за інклюзивною формою.

Після урочистого вручення подарунків для майбутніх школярів актори театру юного глядача показали виставу «У пошуках Дракона».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів