Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області заздалегідь розгорнуто підготовку до можливих викликів осінньо-зимового періоду

4 вересня 2018 - 14:44

Питання підготовки місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування до дій в осінньо-зимовий період 2018/19 років обговорили учасники чергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Віктора Скоблікова.

За словами заступника директора Департаменту – начальника управління планування та з питань запобігання надзвичайних ситуацій і організаційної роботи Департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Андрія Булавінова, зимові періоди минулих років показали актуальність та необхідність завчасної підготовки до злагоджених і скоординованих дій органів управління та сил цивільного захисту до реагування на події,  пов’язані з погодними умовами, та забезпеченням сталої роботи систем життєзабезпечення населення.

Враховуючи аналіз дій у попередні роки, Департаментом з питань цивільного захисту облдержадміністрації розроблено та подано на засідання регіональної комісії для погодження комплексний план заходів щодо попередження надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на території Запорізької області в осінньо-зимовий період 2018/2019 років та єдину схему реагування органів управління та сил цивільного захисту при загрозі і виникненні надзвичайних ситуацій, пов’язаних з несприятливими погодними умовами осінньо-зимового періоду, а також пропуском льодоходу, повені та паводків на території Запорізької області.

Крім цього, розроблено оперативний план спільних дій органів управління та сил цивільного захисту на території Запорізької області, спрямованих на локалізацію аварій у системах тепло - ,  водо -, електро - та газопостачання підприємств усіх форм власності.

Для протидії загрозам та реагування на аварійні ситуації, які протягом опалювального сезону можуть виникати на об’єктах житлово-комунального господарства області, на підприємствах галузі створено 245 спеціальних бригад загальною чисельністю 1569 осіб, які оснащені 543 одиницями техніки та 346 одиницями обладнання. Аварійні формування забезпечені 65 пересувними електростанціями, 126 комплектами електро-газозварювального обладнання та 29 мобільними пунктами обігріву.

Для контролю за станом підготовки до опалювального сезону Департаментом житлово-комунального господарства двічі на місяць проводиться моніторинг. З метою своєчасної та якісної підготовки дорожніх господарств, їх стабільної роботи та забезпечення безпеки руху автотранспорту на автомобільних дорогах загального користування державного значення в осінньо-зимовий період заплановано підготовчі заходи, створено комісію з питань підготовки до роботи в осінньо-зимовий період.

Сьогодні підготовчі роботи до осінньо-зимового періоду 2018/2019 років тривають та перебувають під постійним контролем керівництва Служби автомобільних доріг у Запорізькій області. Для забезпечення роботи в осінньо-зимовий період відремонтовано та підготовлено 123 одиниці снігоочисної дорожньої техніки, 65 одиниць навісного обладнання (відвалів).

Для ліквідації наслідків несприятливих погодних умов, надзвичайних подій та аварій в осінньо-зимовий період у  Запорізькій області Головним управлінням ДСНС України у Запорізькій області розроблено План протидії загрозам і реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду на території Запорізької області.

Для забезпечення готовності підрозділів Головного управління ДСНС України у Запорізькій області до дій за призначенням та враховуючи досвід ліквідації надзвичайних ситуацій на території  області в умовах осінньо-зимового періоду,  розпочато підготовку спеціальної та інженерної техніки до експлуатації в осінньо-зимовий період.

Для ліквідації наслідків несприятливих погодних умов, надзвичайних подій і аварій в осінньо-зимовий період підрозділи рятувальників готові залучити до дій 274 чоловік особового складу, вісім одиниць інженерної техніки, п’ять  одиниць техніки підвищеної прохідності, яка може використовуватися як тягачі.

У постійній готовності знаходиться 35 автомобілів підвищеної прохідності для забезпечення гасіння пожеж у несприятливих погодних умовах осінньо-зимового періоду.

Для оперативного реагування на водних об’єктах готові до роботи два катери на повітряній подушці МАРС-700 та два плаваючі транспортери ПТС-М.

При виникненні надзвичайної ситуації  готові до використання чотири мобільні пункти обігріву (намети)  у м. Запоріжжя, м. Бердянськ, м. Мелітополь та м. Василівка.

У якості резервного або аварійного джерела живлення підготовлено  шість електростанцій силових та 40 генераторів.

За результатами обговорення цього питання учасники засідання дійшли  висновку, що підрозділи Головного управління ДСНС України у Запорізькій області та сили цивільного захисту повністю готові до дій за призначенням в осінньо-зимовий період 2018/2019 року.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»