Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль про призов осінь-2018: «Маємо зробити роботу над помилками, щоб не повторювати їх у майбутньому»

4 вересня 2018 - 15:40

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь у нараді, присвяченій підсумкам призову громадян на строкову військову службу у Запорізькій області весною 2018 року та завданням і готовності до проведення призову на строкову військову службу восени 2018 року. У заході взяли участь т.в.о. начальника штабу - перший заступник командувача оперативного командування «Схід» Андрій Дермін, військовий комісар Запорізького обласного військового комісаріату Юрій Трофименко, заступник начальника Управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Запорізької області Сергій Василина, заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Марина Воловик, начальник управління превентивної діяльності ГУ НП у Запорізькій області Анатолій Ткаченко, голови райдержадміністрацій, ОТГ та представники місцевих військкоматів.

Очільник регіону звернувся до присутніх та підбив основні підсумки минулої призовної кампанії. 

- Ми чудово розуміємо, що забезпечення призову є нашим завданням, поставленим  державою. Ми бачимо збільшення кількості наших призовників. Так, у поточному році їх стало більше на 120 осіб, а це приблизно 20%. Зокрема, завдання на осінню призовну кампанія становить уже близько 700 осіб. Особливу увагу ми приділяємо не тільки кількості, а й якості проведення призову. Це стосується медичних оглядів та реєстрації призовників. Хочу наголосити, що якість проведення призову на строкову службу лежить у зоні відповідальності керівників на місцях. Тож нині маємо зробити роботу над помилками, аби не повторювати їх у майбутньому, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Крім того, за сумлінну працю та досягнення високих результатів при виконанні державного завдання Запорізької області щодо призову громадян України на строкову військову службу в І півріччі 2018 року очільник регіону оголосив подяки військовому комісару Токмацького об’єднаного місткового комісаріату, полковнику Вадиму Вітеру; військовому комісару Василівського районного військового комісаріату, підполковнику Ігорю Онищуку; начальнику відділу комплектування та призову (підготовки до військової служби) – заступника військового комісара Запорізького обласного військового комісаріату підполковнику Олександру Котюху; заступнику військового комісару – начальнику відділу комплектування Більмацько-Розівського об’єднаного районного військового комісаріату майору Олександру Качурі; військовому комісару Михайлівського районного військового комісаріату капітану Анатолію Савенку; головному спеціалісту відділення комплектування Оріхівського районного військового комісаріату  Юлії Дубині та головному спеціалісту відділення комплектування Вільнянського районного  військового комісаріату Маргариті Притулі.

Як доповів військовий комісар Запорізького обласного військового комісаріату Юрій Трофименко, призов весною 2018 року  здійснювали обласна призовна комісія під головуванням заступника голови облдержадміністрації Едуарда Гугніна, 27 районних і чотири міських призовних комісій, які разом із 24 районними і міськими військовими комісаріатами в тісній взаємодії з органами місцевого самоврядування, органами державної влади, правоохоронними органами, органами охорони здоров’я, освіти і науки, підприємствами, установами, організаціями та навчальними закладами провели відповідну роботу щодо проведення призову на строкову військову службу.

Для області було встановлено планове завдання на призов і відправлення молодого поповнення у кількості  630 осіб. З них: у Збройні Сили України – 286 чоловік (45%);  Національну гвардію України – 182 (29%); Державну прикордонну службу України – 124  (20%); Державну спеціальну службу транспорту – 38 осіб (6%).

Планове завдання Запорізькою областю виконано на 100%,  відправлено  630 чоловік. Якість призовних ресурсів, направлених для проходження строкової військової служби, відповідала  вимогам плану призову.

Більш якісно була спланована та проведена ця робота весною 2018 року в Більмацькому, Василівському, Вільнянському, Гуляйпільському, Оріхівському та Шевченківському районі м. Запоріжжя.

З негативного боку Юрій Трофименко відзначив роботу у Великобілозерському, Мелітопольському, Запорізькому, Чернігівському, Дніпровському та Комунарському районах м. Запоріжжя. Основною причиною невиконання наряду на призов у цих районах є неявка призовників на призовні дільниці. Так, 43% призовників, які підлягають призову, більше року ухиляються від призову на строкову військову службу.

 Контрольний медичний огляд призовників, що визнані в районах непридатними до військової служби, здійснювався по особових справах призовників. Загалом контрольно було оглянуто 717 осіб, з яких придатними визнано 678. Зі 115 призовників, визнаних районними комісіями тимчасово непридатними, підтверджено  всі 115 рішень. Із  1083 призовників, визнаних районними комісіями непридатними, підтверджено також усі рішення. Під час призову на додаткове медичне обстеження  МРВК області було направлено 1942 чоловіка.

Військовий комісар Запорізького обласного військового комісаріату також повідомив, що державне завдання на призов восени 2018 року складає 720 чоловік, з них: до Збройних Сил України – 235 (32%);  Національної гвардії України – 330 (46%); Державної прикордонної служби України - 120  (17%); Державної спеціальної служби транспорту – 35 (5%).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа безпеки та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців